Labels

***BELIAN JIMAT*** (4) 1001 (4) A.LAZO PERFECT CARE (2) ANUGERAH (5) ATIKA BEAUTY (1) AUNEW (1) AURA (7) AURAWHITE (2) AWET MUDA (23) B.MAGIC (2) BIO SYIFA' (2) BREAST (1) BSY (2) BUMIDOTCOM (1) CATALYST (2) COFFEE (25) COLLAGEN (6) D'ARISHA QAIRA (1) D'HERBS (27) DARA AROMATHERAPY (3) DARA NATURAL HERBS (1) DB BEAUTY (1) DCL (4) DE BELLA (1) DELIMA (4) DEWY (1) DUNIA HERBS (1) Emilay (2) ERA EDAR (3) FACE MASK (3) FASHION (1) FELLINA BEAUTY (2) FEREENA (4) FINAQISTA (1) FORTUNE RESOURCES (3) FZ's HERBS (3) GAMAT eMAS (1) GIFFARINE (13) HARGA RUNTUH (1) HEIGHT UP (1) HOUSEHOLD (2) HPA (2) HR MARKETING (5) IPCD (1) IRICH (2) IZ (6) JAMU JELITA (1) JAMU RATU MALAYA (6) JERSLIN (2) JIMAT PETROL (1) K-WHITE38 (1) KOLAGEN (33) KONGSI MAKLUMAT (3) KOSMETIK (47) KULIT (126) LANGSING (54) MATA (1) MAVELLOUS (2) MEGAH PERAWAN (5) MINSYAM (3) MISTINE (1) MONOPOD (1) NAK SIHAT (50) NATASYA (1) NOVA (1) NURBEAUTYLINE (3) NURIZ (1) ORANG KAMPUNG (2) PANTIES (1) PAYUDA (15) PEMAKANAN SUNNAH (1) PENCUCI WANITA (10) PERAPIAN HARIAN (1) PERKASA (15) PERSADA (6) PINKISH (4) PINTAR (19) Power bank (2) PRODUK FIR (6) PRODUK THAI (45) PUTIH (1) RADIANCE SIGNATURE (1) RAMBUT (11) RAWATAN (1) RAWATAN ISLAM (9) RENOWN HERBAL (2) RESDUNG (5) SABUN (32) SARANG BURUNG (2) SCRUB (1) SECRETLEAF (6) SEDAPMALAM (58) SENDAYU TINGGI (15) SERI DEWI MALAM (1) SERI MAHKOTA DEWA (7) SERI WAJAH (2) SET BERSALIN (1) SHERB (2) SIREHEMAS (5) SMART HERBS (5) SNE (1) SPA SALT (1) TANAKA (1) TESTIMONI (9) TREENEA (1) TRISIXTY (1) TUALA WANITA (1) USHINE (2) V ASIA (13) VIDA BEAUTY (1) VITAMIN (2) WANGIAN (9) WHITE BEAUTY PERFECT (4) WONDER GLOW (2) ZMASHA (11) ZOFEA (1)

Followers

Saturday, January 28, 2012

SECRETLEAF: COLLAGEN DRINK WITH RESVERATROL


HARGA PASARAN: RM89.00/15SACHETS X10GM
HARGA TAWARAN:

1KOTAK: RM86 TERMSK POS

2KOTAK: RM156 TERMSK POS

3KOTAK: RM210 TERMSK POS
SBH/SRWK TAMBAH RM5

SECRETLEAF NEW PRODUCT!!
Collagen Drink with Resveratrol
MARINE COLLAGEN


Collagen Drink with Resveratrol merupakan minuman kecantikan dan kesihatan pra-campuran berperisa mixberry yang mengandungi 5,000mg kolagen marin dari sumber ikan, berfungsi membekalkan kulit dengan sumber kolagen yang penting agar kulit kekal muda remaja, mengurangkan garis-garis halus dan kedutan serta bertindak menganjalkan kulit. Ia juga mengandungi resveratrol, sejenis antioksida yang diekstrak dari herba Japanese knotweed.

Resveratrol merupakan bahan anti-penuaan yang sangat efektif dlm meningkatkan penjanaan sel-sel baru dan pemulihan sel-sel yang rosak, menjadikan kulit sentiasa kelihatan segar, sihat dan muda remaja.

Resveratrol juga berfungsi mengurangkan penghasilan darah beku (blood clot) dan merendahkan tekanan darah (blood pressure) dengan cara melancarkan perjalanan darah dlm badan, pada masa yang sama melindungi otak dan saraf.

Selain itu ia boleh mengurangkan risiko arthritis, membantu merendahkan lemak dalam badan serta kajian saintifik mendapati ia boleh bertindak sebagai bahan anti-kanser dan boleh memanjangkan usia.


Collagen Drink with Resveratrol juga mengandungi vitamin C, salah satu komponen penting dalam penghasilan kolagen tubuh. Kombinasi vitamin C dan kolagen marin membolehkan tubuh menghasilkan sel-sel baru yang sihat dengan lebih efektif dan berkesan. Minuman pra-campuran ini diformulasi tanpa gula, namun mempunyai rasa yang enak dengan stevia, pemanis tanpa kalori yang turut berfungsi mengurangkan risiko penyakit diabetes. Oleh itu, Collagen Drink with Resveratrol bukan sahaja menjadikan kulit wajah menawan namun turut baik untuk kesihatan diri secara keseluruhan.

Sunday, January 22, 2012

HARGA PASARAN: RM25/120ML
HARGA TAWARAN: RM22

Satu hakikat yang tidak dapat disangkal adalah kebersihan dan keharuman tubuh badan akan mewujudkan keyakinan diri malah turut memberi kesegaran kepada diri.

Jesteru itu penjagaan alat sulit wajar sekali diberi perhatian kerana disitulah tempat bermulanya keserian wajah serta tubuh badan terpancar.

Pada yang telah berkahwin, pikatlah orang tersayang dengan menjaga tempat berlakunya nikmat seksual ini. Malahan disinilah letaknya rahsia keakraban pasangan suami isteri.

Pembersih wanita (Extra Rapat) bukan sahaja mampu mengetatkan serta merapatkan faraj tetapi turut mengurangkan rasa gatal serta mengurangkan rasa perit atau sakit dan tidak keselesaan semasa bersama suami. Dan yang pasti, Pembersih Wanita (Extra Rapat) memberi keharuman yang amat menghairahkan.

Khasiat Pembersih Wanita (Extra Rapat)

  • Membantu mengetatkan faraj.
  • Membantu mencegah jangkitan.
  • Haruman yang efektif.
  • Perapi melicinkan dan memelihara kulit.
  • Formulasi selembut sutera.
  • Anti melecur.
  • Membersih kesan keputihan.
  • Serai dengan semua jenis kulit.
  • Tiada pewarna.
  • Melembabkan, melegakan dan menyembuhkan.
  • Menghalang rasa gatal.

V'ASIA: ORANGESLYM COLLAGEN

HARGA PASARAN: RM35/10SACHETS X 15GM

HARGA TAWARAN:
1KTK: RM35.00
TRMSK POS
2KTK: RM66 TRMSK POS
3KOTAK: RM90.00 TRMSK POS
(TAMBAH RM5 POS SBH/SRWK)


Gabungan Fiber+ Enzyme+ Tea + Collagen berfungsi sebagai suplemen pelangsingan, kecantikan dan awet muda

  • membantu menurunkan berat badan dengan selamat dan efektif
  • membantu mendapatkan bentuk badan dan berat yang ideal
  • mengatasi masalah perut buncit dan memberi rasa kenyang
  • melegakan masalah sembelit dan membantu pelawasan
  • membakar lemak dan membuang lebihan angin
  • medektoks dan mengawal paras kolestrol
  • membantu mengurangkan kesan 'stretchmark'
  • membantu mencantikkan kulit dan tubuh badan

Kandungan Orangeslym Collagen :

  • Pati oren (orange Extracts)
  • Inulin
  • Vitamin C (Ascorbic Acid)
  • Collagen
  • Enzim Buah-Buahan (Fruits Enzyme)
  • Enzim Sayur-Sayuran (Vegetables Enzyme)
  • Seena Leaf Powder
  • Sugar
  • Maltodextrin
  • Tricalcium Phosphate
  • Asid Sitrik
  • Orange Flavour
  • Sucralos

Cara Minum Orangeslym Collagen :

Campurkan kandungan ke dalam suku cawan air suam, kacau sehingga larut dan tambahkan dengan air biasa atau sejuk. Minum dengan segera. Ambil 1 sachet setiap hari selepas makan malam.

Perhatian :

Simpan di tempat yang kering

Harga Pasaran

RM 35.00

Harga Promosi:

RM 30.00

Beli 3 kotak Orangeslym Collagen pada harga RM84

Thursday, January 19, 2012

IPL - GLUTATHIONE 1000MG + 500MG COLLAGEN

HARGA PASARAN: 1BOTOL: RM60.00/30KAPSUL
HARGA TAWARAN:
1 BOTOL : RM35.00
2 BOTOL : RM65.00 (UTK SBLN)
(FREE POSTAGE SMJG)

STOK BARU MASUK 23HB.MAC 2012!!!!
100BTL....CEPAT2....SBLM KEHABISAN......

UNTUK WAJAH KULIT YANG CERAH SEMPURNA DAN LEBIH SEKATA!

CARA MAKAN.
AMBIK 2 BIJI SEHARI SEKALI SEBELUM SARAPAN KETIKA PERUT BETUL2 KOSONG UTK MEMUDAHKN KHASIATNYA DISERAP

BERKESAN UTK :
* Membantu meningkatkan kekuatan dan daya tahan penyakit.
* Untuk mengubati penyakit paru-paru, termasuk asma, bronkitis kronik dan emfisema
* Mempertahankan fungsi kekebalan tubuh yang optimum, * Menyediakan pertahanan anti-tumor yang lebih kuat.
* Melawan pengoksidaan lemak yang beredar dalam aliran darah, termasuk kolesterol,
* Melambatkan proses pembentukan plak di arteri (penyebab penyakit jantung dan strok).
* Penggalak immuniti.
* Menyah-toksin
* Memutihkan kulit (membantu memutihkan kulit dengan mengubahsuai penukaran eumelanine (gelap / coklat / pigmentasi kuning) kepada phaeomelanin (kemerahan pigmentasi putih)
* Merawat jerawat dan bekas jerawat

Bahan-Bahan (per kapsul):
L-Glutathione 1000 mg
Callogen 500 mg
Tomato and Grape Seed Extract 50mg.
Vitamin C 50 mg
Vitamin E 50 mg
Pine Bark Extract 50mg.
L-arginin 10 mg
L-carnitine 20 mg

Saturday, January 14, 2012

ANUGERAH: MINYAK SEJUTA RAHSIA


HARGA PASARAN: RM48/130ML
HARGA TAWARAN: RM45.00
3KTK: RM130
BELUM MSK POS


Terlalu banyak mukjizat di dalam Al-Quran yang dapat digunakan sebagai ayat-ayat penawar pelbagai jenis penyakit dan mengembalikan tenaga serta kesihatan seseorang umat. Namun kekurangan ilmu Al-Quran membuatkan kita sering bergantung kepada perubatan moden untuk menyembuhkan sesuatu penyakit.
Minyak Minyak Anugerah Sejuta Rahsia ini merupakan adunan intipati pelbagai jenis tumbuhan tradisional yang sering digunakan oleh nenek moyang kita, Kini ianya diperkuatkan dengan rangkaian doa-doa terpilih dari ayat suci Al-Quran khusus bagi mereka yang ingin berusaha untuk mengubati sesuatu penyakit dan mengembalikan taraf kesihatan seperti dulu.
Seharusnya kita sebagai hamba perlu merasai kemukjizatan Al-Quran sendiri supaya bertambah iman dan taqwa. Sebagai manusia kita tidak harus behenti berusaha untuk mencari penawar kepada segala penyakit dan penentuannya hanya dengan keizinan Allah S.W.T.
AMARAN : Jangan Dilangkah Minyak Anugerah Sejuta Rahsia ini Kerana Ianya Telah Didoakan.
Kita hanya mampu berikhtiar,
segalanya ditentukan dengan keizinan Allah


Kandungan :
-Intipati minyak halia bara
-Serai
-Limau purut
-Lengkuas
-Pudina
-Bunga cengkih
-Buah pala
-Minyak avocado

Himpunan doa :
-Surah At Taubah Ayat 128
-Surah Luqman
-Surah Fatihah
-Surah Alam Nasyrah
-Surah Al Ikhlas
-Surah Al Falaq
-Surah An Naas
-Surah Kafirun
-Surah Al Baqarah
-Surah Isra Ayat 28
-Ayat Kursi
-Selawat
-Doa Katam Al-Quran
-Doa Untuk Angin Akhmar
-Surah Waqiah Ayat 19
-Surah Israil 105
-Surah Shafat Ayat 47

AMARAN : Jangan dilangkah minyak ini kerana ia telah didoakan.

Monday, January 9, 2012

D'HERBS: PRIMADONA GOLD PREMIX COFFEE 5IN1

HARGA PASARAN: RM22.00/10PKT
HARGA TAWARAN: RM19.00 (TAMBAH RM6 POSTAGE)
BELI 3KOTAK: RM50.00 (TAMBAH RM7 POSTAGE)

Primadona Gold Primex adalah coffee arabica campuran lebih 8 jenis herba antaranya pearl, pueraria lobata dan juga ginseng.

Merawat masalah keputihan & haid yang tidah teratur.
Menyihatkan rahin & peranakan (baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat)

Memberikan tenaga & membaiki sistem dalam badan untuk kekal sihat dan aktif.

Cara Minum:

Campurkan satu paket Primadona Gold Premix Coffee ke dalam 100-150ml air (85c-90c) dan

kacau. Nikmati sepenuhnya rasa dan keharumannya Kopi Primadona sebenar yang pastinya lazat.

Kandungan:

Arabica Coffee extract, Non diary creamer, cocoa powder, pueraria lobata ectract, maqui berry extract,

pearl (mutiara) powder, sugar. Ganoderma Licidum, Quertus infectoria, Panax gingseng


Tuesday, January 3, 2012

MAAJUN ANGGUN BESTARI






HARGA PASARAN: RM22.00/21BIJI
HARGA TAWARAN: RM18.00

HARGA AGEN:
5BTL X RM17.00
10BTL X RM16.00
20BTL X RM15.00
30BTL X RM14.00




Maajun Anggun Bistari
Pengenalan
Jika puan2 berhajat utk merancang keluarga dgn cara tradisional , bolehlah mencuba dgn MAB ini. Kejayaannya adalah 100% dgn syarat mengikut disiplin makan yang betul.

Telah diamalkan tradisi keluarga sejak 20 dulu. MAB tidak dijual dimana2 kedai ubat atau farmasi.

Bagi yang kurang selesa family planning dgn kaedah moden adalah dipelawa utk mencuba kaedah tradisi ini dan setelah mendapat kejayaan & keyakinan boleh membuat perbandingan dgn kaedah moden.

Dengan MAB anda lebih cantik dan sihat hingga ke hari tua. Marilah kita bersama-sama menjaga kesihatan dan kecantikan diri dari di awal usia masih muda. Jangan tunggu usia lewat baru kita sibuk untuk menjaga diri. Masa tu memang dah tak boleh nak awet muda lagi tetapi sakit yang mengundang kita. Mari kita kongsi petua sihat, anggun dan cantik bersama MAB. Insyaallah
Anda ada mengalami masalah kesihatan @ masalah wanita seperti:-
Susah mengandung?
Period tidak menentu & sengugut yang teruk?
Selalu sakit-sakit badan?
Masalah angin & toksin dalam badan?
Nampak tua & Ingin nampak muda berseri?
Selalu keletihan dan sering mengantuk time kerja?

Juga…. Tanyakan diri anda soalan ini:-
* Adakah puan-puan tidak selesa mengguna pil perancang keluarga ,suntikan bahan kimia atau menanam apa-apa peralatan dalam rahim bertujuan untuk mencegah kehamilan?

* Tidakkah puan-puan merasa ragu-ragu dari manakah sumber bahan kimia yang diambil,dimakan itu halal atau pun mempunyai kesan sampingan lain seperti terdedah kepada risiko barah?

* Adakah puan-puan menjadi gemuk selepas mengambil pil perancang keluarga sekaligus kecantikkan anda lenyap selepas mendirikan rumahtangga sehinggakan suami tidak suka lagi?

* Persoalan inilah yang menghantui kaum wanita dalam dilema alam rumah tangga yang disebabkan oleh kaedah merancang keluarga yang diperkenalkan oleh barat

* Andaikata puan2 tiada alternatif sebelum ini, silalah mencuba MAB ini untuk mendapat keselesaan dalam family planing disamping mendapat kesihatan yang maksima tanpa sebarang efek untuk jangka
panjang.

* Jika puan2 sudah/diambang monopouse MAB ini adalah penyelesaian yang terbaik. Walaupun puan2 sudah monopouse dengan mengambil 1 botol MAB sahaja puan2 pasti dapat mengembalikan period semula seterusnya Insya-Allah hubungan dengan suami akan harmoni seperti isteri2
seperti dahlunya. * Dengan MAB ini ianya dapat menambah nilai puan2 sebagai seorang isteri.

Ini jawapannya..... MAAJUN ANGGUN BISTARI (MAB)

MAB adalah produk tradisional dibuat dari herba, rempah ratus dan madu. kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai ubat multipurpose dalam penjagaan kesihatan dalaman/kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga. MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah family planning moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul. MAB juga boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas berkahwin/belum berkahwin dan orang-orang tua(warga emas). MAB dijamin bersih, suci lagi halal tanpa perlu diragui lagi bagi org islam.

Khasiat & Kegunaan MAB ini adalah seperti dibawah mengikut keutamaan:

* Merancang Keluarga
* Merawat keputihan
* A wet muda
* Memelihara peranakan
* Membuang darah kotor melalui period
* Menambah tenaga
* Teraturkan period
* Mencantikkan kulit/menegangkan payudara
* Mengawal berat badan
* Melawaskan buang air besar
* Memulihkan/melambatkan monopaus
* Menstabilkan hormon wanita
* Melancarkan peredaran darah
* Mengawal kolestrol dalam darah
* Ikhtiar utk mendapatkan zuriat

Komposisi @ Kandungan MAB
* Kacip Fatimah
* Serapat
* Senduduk
* Inai
* Madu
* Manjakani
* Habbatus Sauda/jintan hitam
Konsep & Tindakbalas

Dari segi saintifiknya bagaimana MAB boleh bertindak sebagai family planning........
1) Apabila kita makan MAB ianya ia akan meningkatkan temparature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu invironment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chances utk pregnant adalah zero pada suhu ini.

2) Untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih(ovum) yg dihasilkan cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang Allah jadikan.

3) Jadi relate dgn maklumat diatas sebabtu lah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... so pregnt lah tu. Coz inilah MAB ni kena makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.

4) So satu biji itulah dose yang betul utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj.So... itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protek just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.

Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. Bahagian yang akan berlaku proses rawatan :
Bahagian Peranakan:
Ia akan mencairkan lemak/kolestrol/toksin dalam darah. apa yang MAB buat adalah ia akan mencairkan darah period lama, nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin). 

Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.
Banyaknya darah yang keluar adalah bergantung kepada tahap kesihatan masing-masing. 
Jika anda sudah lama tidak berperiod/period pendek bermakna banyaklah darah kotor yang disimpan dalam peranakan tersebut. Pada peringkat ini,anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.

Memecahkan lemak / Kolestrol /toksin
Selepas selesai tempoh itu, anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini, period akan kembali normal, maksudnya apabila habis saja 21 biji, besoknya period akan datang. Pada tahap ini, MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai..Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolestrol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan dibuang bersama najis air besar. Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin (kentut)

Darah period yang lama ini seharusnya dikeluarkan kerana ianya memberi implikasi kepada anda dalam jangka masa panjang. Antara risikonya ialah terdedah kepada fibroid/cyst/barah pangkal rahim. Jika darah lama ini dapat dikeluarkan insyaAllah risiko kepada penyakit tersebut adalah rendah. Dengan kata lain, MAB adalah satu ikhtiar utk mengelakkan kemunculan penyakit tersebut.
Khasiat & Lain-lain Kegunaan MAB
Sebagaimakluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna (multi-purpose). Padaumumnya MAb mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman.fizikal wanita. Dibawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagi ubat pelbagai guna (multi-purpose).
Antaranya adalah seperti berikut:
Melambatkan Monopaus/Mengembalikan Period Bagi Orang Yang Telah Monopaus
Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan monopaus di usia yang terlalu awal aiatu sekitar 40an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah sekitar usia 30an, disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup, otak kita menjadi kurang berkupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan, jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan monopaus.Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumahtangga. Hubungan seksual juga menjadi tidak harmoni. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat di atasi dengan baik
Mab Untuk Ikhtiar Anak
Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period tak keluar habis/keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan. Dengan mengamalkan MAB, ianya mengeluarkan blocking tersebut supaya perjalanan sperma menjadi lancar. Dengan itu proses penghamilan akan lancar.
Sesuai Untuk Perempuan Berumur/Warga Emas
MAB ini bukan sahaja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada waita yang berumur 50an ke atas. Bagi golongan berumur/warga emas ianya tidak dapat mengembalikan period lagi, cuma hanya boleh mendapat khasiat2nya seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas2 dan sebagainya.
Aturan Makan

1. Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin
2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.
3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period.. MAB juga boleh makan bersama pil

4. Bagi yang sedang merancang menggunakan cara IUD, kaedahnya seperti berikut:
i) Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan
ii)Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period. Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan sama ada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja

5. Bagi yang sedang merancang menggunakan Injection, Kaedahnya seperti berikut:-
i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5
ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus makan. Selepas expired injection, boleh putuskan utk terus sambung injection atau MAB sahaja.

6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. Contohnya: Jika pil yang terakhir makan hari Sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada hari Sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi, botol ke 2 pun teruskan ambil pagi.. begitu juga jika ambil malam.

7. Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut:-
i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih juga lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
ii) Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.
Peringatan
Utk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh itu berhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 jam, jika syarat ini tidak dipatuhi ianya kurang berkesan utk dijadikan family planning.

Jika sedang makan MAB didatangi period, jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.

Jika puan2 mematuhi aturan makan ini, insyaallah ianya dapat membantu sebagai kaedah family planning yang berkesan.. selamat mencuba. sekian
**di awal pengambilan MAB ni tidak boleh campur makan dengan ubat/produk berasaskan herba.. dikhuatiri akan menjejaskan kesan MAB..
Testimoni

MENURUN/MENGAWAL BERAT BADAN
"kawan kawan smua.. actually i kira baru lagi ambik jamu ni.. dlm 3 bln kot.. tp hasil nyer u le rasa dlm seminggu u ambik.. yg i paling suka psl jamu akak kita ni.. nafsu makan i dpt control.. (tak tau la org lain.. sbb lain badan lain effect kot.. ) skrg i da trn bdn 3kg.. dlm masa 3 bln.. tq ya kak.. tu yg i order lagi smpi 3 btl... ari tu.."-ciksal

MERAWAT KEPUTIHAN
akum... saya suka kat makjun kak zah nie.. baru sebulan ambik....pasal keputihan kompom ilang.. baru seminggu ambik keputihan n bau2 ilang... dah abis botol ke 2 nie memang akan order lagik.. tq - kak zah ye ye

KAWAL SELERA MAKAN, BERTENAGA & MERAWAT KEPUTIHAN"
Maajun ni memang beesssttt! Selain dr kita gunakan utk family planing, masalah org pompuan pun bleh settle gak. Sya bru guna 1 bulan tp dah nmpk kesannya. Nafsu nk makan tu mmg bleh control, mungkin bru mkn so x rasa kurang weight tp banding masa nk amik mercilon, nordett , asyik nk mkn je. Sedar2 bdn kembang. Lps 2 minggu lbh mkn terkezut gak apasal period dtg lg, tp pas dgr penjelasan kak zah, maybe hormon x stabil. Tp yg membuat kan saya teruskan mkn maajun ni coz....hubby puas hati.... Baby saya nk masuk 6 bulan, biasanya baby umur gini, mlm2 mmg kena berjaga, tp pas mkn maajun ni rasa x la penat @mengantuk sgt esoknya. Yg paling suka, masalah keputihan langsung xde, memang bersih! So memang berbaloi, murah pun murah!"- wana

MERAWAT KEPUTIHAN/BERTENAGA/KESELESAAN HUBUNGAN SUAMI ISTERI
"saya pun teruja gak...tapi teruja nak bagi testimoni ....saya dah makan maajun kak zah ni 2 bulan....alhamdulillah takde masalah...cuma mula2 mkn dulu period kelam kabut sikit....tapi saya teruskan gak...cara makannya pun tak susah...sama mcm kita makan pil juga...lagi satu saya selalu tidur lewat malam sbb buat kerja rumah lepas anak2 tidor....dulu sblm amik maajun mmg nak bangun pagi tu malas jer lebih2 lagi time tengah cuti sembahyang suboh suka sgt saya lajakkan bangun sampai pukul 7 pagi...pastu anak nak gi sekolah saya kalut sendiri ...tapi skrg takde masalah lagi...bangun segar jer... masalah keputih dah takde....pasal hubungan dgn suami pulak (ni mesti ramai yg nak tau)...kahkahkah ...bila dah gelak besar tu paham2 jerlah...memang mendapat pujian dari asben...jadi mana2 cik abang yang baca topik ni dan yg mana isteri2 makan perancang keluarga baik cepat berubah ke maajun kak zah...tapi kenalah sabar yer...takkan makan baru seminggu dah nakkan kesan yg ketat" -fatina 

MENGEKAL BENTUK BADAN/BERTENAGA/KEJAYAAN MERANCANG KELUARGA
"nak tolong promotekan lagi makjun kak zalpermai ni.... bleh kan akak.... nak kasi up skit!!!! sekarang dah masuk 8 bln saya makan. alhamdulillah, dijamin tak menggemukkan... dah kembali langsing cam dolu2.... dah dpt balik body idaman.............. yang penting takde geleber2 yg sungguh menyakitkan mata.............. saya mmg bangun kul 5pg everyday sbb dok sg buloh keje kat kl. nak siapkan anak punya barang, makan sbb nak anto kat pengasuh. balik sampai umah dah maghrib... nak prepare makan, kemas umah etc.... tapi saya tak pernah rasa letih, tak bermaya..... hubby pernah kata, u ni x penat ke? tu ler.... rasa2nya sbb makjun ler... sbb saya tak pernah makan jamu2 lain... hanya makjun..... dan, alhamdulillah... tak ter'lekat' lagi sampai la ni............ ttg masalah wanita sumer settle! hubby pun puas hati........ xde komplain pun apa2.................. lagi puji ada!!! makjun kak zalpermai mmg POWER!!!!!"- r-weenz

MENGHILANGKAN BAU2 SEMASA PERIOD
asssalamualaikum........ nak kongsi sedikit berita best setelah makan jamu ni:
1) period klu sebelum ni hingga berbelas2 hari...tapi sekarang datang seminggu jer...pastu clean...xder lagi ekor2....
2) bau2 yg kurang menyenangkan dah xder... -calendar

CUCI RAHIM
ms brpantang anak sulong dulu darah nifas pernah kuar berketul2 cm tak caya & takut pn ade coz first expce...mmg bertungku coz MIL jaga & dok bisik jer suruh jaga diri dr awal2 ni coz tk nk sakit seblm masanya...insyaallah dh lewat 30-an ni sihat lg....di usia cm ni cantik pn nak ler & pulus pn nak jg tp SIHAT lg nak...... hmmm, sy mkn MAB kak zah ni lepas bersalin... tempoh nifas sy 40 hari.. pastu mkn MAB ni ari ke 44... pas 2, 3 ari makan turun darah lagi... panik gak masa tuh... kaler itam, byk lak tuh.... rujuk kat kak zah... kak zah kata tu cuci rahim... tp x lama kuar... dalam 4 ari jer... pastu ok.... hmmm, semenjak makan MAB ni gak... period bersih jer... takdelah kuar ketul2... dulu masa lom kawen slalu gak kuar ketul2... mujur cepat jumpa MAB nih.... TQ kak zah..... bertindak sblm terlambat.... bak org kata, mencegah sebelum mengubat.... ye tak? Cuma yg lom test lagi.... bila nak stop utk dapat 2nd baby lak.... ekekekekek.... tungguuuuu....................... -r-weenz

MENGHILANGKAN JERAWAT & MENCANTIKKAN KULIT
kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni... muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak... nak mencelah tang jerawat nih...... agak2nya sbb makan MAB kak zah ni kot kulit i makin jelita.... wajah makin licin.... kuang, kuang, kuang, perasan!!!! eh, tp mmg rasa perubahan... sblm2 ni kerap gak jerawat ni naik.. dah macam2 produk kecantikan sy pakai. tah apa2 dah tepek kat muka nih.... sekali naik melata... kembo siam pun ada... lepas bersalin makan jamu bersalin kampung punya... pastu makan MAB smpi skrg.... tp dok ler kata jerawat tu tak tumbuh langsung... adalah juga... tp x le smpi mencacatkan muka pun... secoit jer... biasalah kalau nk period tuh.... kalau betullah sbb MAB nih mmg TQ beri2much kat kak zah!!! bkn dalaman je POWER, luaran pun makin anggun, jelita & solid maintain cam anak dara.................. Anyway... tenkiu kak zah..... -r-weenz

MERAWAT MIGRAIN
salam.. akak sya berminat gaks le...emmm tapi nak tanya dlu takut tak sesuai kan... kak Zal..ma'jun ni panas so muka nnti naik jerawat ke dak...riso gaks kan kalo tang dalam ok tp muka naik jerawat lak..hehehe pudarlah penampilan nanti terutama nak dekat raya ni... muka sya lak sensitif sikit..tp takder jerawat so takut kalo makan nanti jerawat timbul...sila jelaskan ye akak mekasih bebanyak... assalamualikum.... Dah habis sebotol sya gunakan makjun kak zah ni..so far, mmg elok... memula dlu sya was2 nak guna takut naik jerawat ke apa..heheh nak jg penampilan...maklumlah sebelum ni sya gunakan yg mahal..sebulan RM42 pil, ttp naik jerawat..kunun akan melicinkan wajah lah, pertukaran hormonlah..bila dtg period jerawat pun muncul.. tp..alhamdulillah...makan makjun kak zah ni jerawat seketui pun takder hahaha..bdn pun tak rs panas pun...so far mmg sya takder masalah migrain dah..jika tidak..alahai..mmg nazak!!!sakitnya melarat 2-3 hr...rs pecah kepala..la ni masalah mmg hilang hahaha ALHAMDULILLAHHHHHHHHHH -ibuhazique

MENURUNKAN BERAT BADAN
Ada cite baru nih.Semenjak T makan jamu Badan T cam dh susut sikit.Tpi T x perasan.Yg perasannya..Meh T cite ler Selalunya T slalu kirim nasi dh sbulan kt kawan.Tpi ari tu T,dh boring.Kononnya nk pilih citarasa sendiri.Kakak gerai tu tegur T."Hai ,ko T lama x beli nasi akak,makin kecik ko nyer"....Dlm hati berdetik gak.Aiks dh susut ker badan aku ni.Tu baru sorang.Kemudian ptg T mesti beli pisang goreng atau keropok lekor.Mek keropok lekor pun tegur T."Kak,apasal akak dh kurus...akak makan pil kurus ker..lengan baju akak dh x ketat.(Pkai uniform/blazer).Apa lagi dlm kepala ingat jamu akak lh.(Promote nih) Ari tu Kak Nora yg jual insuran pulak.(Yg jumpa kak Zal ari tu).Dia pun tegur T dh kurus sikit.T kata lh makan jamu kak Zal.Apalagi,dia kn dh beli kt kak Za,cuma dia lom makan lgi.Dia kata nk makan dh x sabar lgi.Eeee dh perasan pulak T ni,dh kurus sikit. T ada satu soalan tuk kak Zal....Anak dara leh x makan jamu akak nih.Coz ada seorg anak dara ni,tanya.T berjaya turunkn sikit makan apa.(Dlu T pipi tembam,dh la tu badan bulat.Dh la T ni kecik jer org nyer.Cam kak Nora tu)Kak Za,tolong jawab nyer.....T nk pm kak Zal..nk order... (Caya lh kak Zal,Macam X percaya jer...Stop jer makan,period dtg..betul lh.Macam pil perancang...) tee - wanitamelayu - page 7 heheh makin kurus kak..sya suka dah camni...sejak makan MAB nilah perut pun makin seksi meleper cam anak dara hehehe...dlu makan pil perancang moden..muka saya mmg cam belon..amik gambo malu sgt..sebab somi cakap cam pau hehehe..dia ejek tembam..tembam... la ni saya maintain...baru2 ni pi timbang berat..49kg huhuu best best..raya mmg leh melaram kak zah heheh (kalo ada gambo sya dlu dan kini sya tepek heheh...nak buktikan le) emm ni saya dah continue botol ke-3. so far so good....memula makan, mmg ada kuar cam kotoran hitam pekat..nak kata darah bukan...ntah le pekebenda...tp bila kali ke-4 dtg period, alhamdulillah darah dah kembali normal kalernye...migrain hilang...alhamdulillah... memula bincang ngan somi nak amik MAB ni somi tak setuju..katanya risolah sebab tak tahu apa2.. lani dia lak yg tambah duit suh beli hehehe...nak nak lak bila sya dah tak rengek2 kat dia pasal migrain huhuhu..ish panjang lak..k sambung kendian lak
ibuhazique

6 THN BERUBAT DENGAN MACAM2 UNTUK PREGNANT, TAPI SELEPAS 6 BULAN AMBIL MAB UTK TERATURKAN PERIOD.. SEKARANG SAH DAH PREGNANT
alhamdulillah sekarang saya br je disahkan mengandung tapi baru lagi... stlh 6 tahun daku menanti...akhirnya termakbul jugak doakan agar sampai bersalin saya sihat ye kak saje nak bg tau akak - minah tulen

DARI PIL NORIDAY KE MAB/MENGHILANGKAN KEPUTIHAN/TIADA GANGGUAN MENYUSU BABY
Last week saya dah try makan MAB.. pada 25/1/2006.. bli kat kawan satu opis kebetulan die baru jer bli ngan kak Zalpermai. Ekceli.. dulu sya makan NORIDAY.. then bila habis trus sambung makan MAB..so far x der lah kacau susu...(MASIH SUSUKAN BABY)... Sebelum ni saya memang ada menghadapi KEPUTIHAN.. sampaikan ader ketikanyer laki saya tegur..eeehhh malunyer... Tapi yang menggembirakan saya setelah 3 hari makan iaitu pada hari ahad lepas..ALHAMDULILLAH.. no more keputihan.....tu lah buat saya terperanjat...berkesan gak MAB ni... Saya ada gak baca2 untuk bagi "K*TAT" dalam thread ni..... tu belum ada lagi progress...almaklumlah bila dah beranak pinak ni... Kalau ader progress lagi saya akan ceritakan kt sini... Terma kasih MAB.... * - danish

KEMBALIKAN PERIOD
assalamualaikum julia, terima kasih kerana terbaca tentang Maajun Anggun Bistari kerana lepas makan 1 botol maajun ni, dengan izin ALLAH, kak dah pun mai tanda period pada hari ke 4 rehat dan dtg seperti biasa pada hari ke 5 rehat. alhamdulliah... jadi kak nak order lagi..kak tak period start bulan sept 2008.. - ~~sms oleh:kak aini penang

DARI INJECTION KE MAB
sy dulu ambik injection...& septtnya 15/8 kena cucuk lg... tp sbb malas buat dek je....nekad beli MAB... mkn tu lum pereod pun..sbb sy pun x tau pereod kuar ke x... dpt sy terus mkn....baru mkn 3 hari pereod kuar... tp mcm kebiasaan dia kuar mcm nk x nk jer....5 hari... abis MAB 1 botol tunggu2 x pereod2..... tp bila time mkn utk botol ke-2 sy mkn gak.....sampai abis botol ke-2.. masa puasa tu ingatkan dh lepas tp last dy posa tu pereod kuar lak... tp kali ni pereod mmg puas hati...mmg betul2 kuar pereod...4 hari... & skrg tgh mkn botol ke-3... alhamdulillah....bdn pun sedap jer....w/pun posa... adik ipar pun cuba MAB ni...sama ngan sy botol ke-3 skrg... sblm ni sbb dia guna IUD pereod dia meragam...kekdg sebulan 4 hari jer bersih....memula dia mkn MAB..pereod dia lg pnjg....x henti2... tp bila abis botol ke-2 time pereod dh ttp & dtg 5 hari jer... dia pun mmg puas hati....bdn x letih w/pun raya aritu punya lah ramai org dtg.... - Liea

MENYELESAIKAN MASALAH TAK DATANG PERIOD
(Setahun empat bulan sudah tidak period, ambil MAB period datang semula)
Aurora dah selesai makan MAB botol yang pertama. Hari terakhir makan ( ahad ), aurora dah period. Pecah puasa memula. Seronok sangat tengok period kuar cantik je.. alhamdulilah, takder la hitam atau berketul2. Hitam sesikit je.. Biasa. Darah pun cantik je rora tengok. Masuk hari ke2 puasa, dah takder. Kering. Tengahari kuar sikit je. Hari ke3 puasa, pun kering gak. Rasa nyesal lak tak puasa. Tapi dekat2 time nak buka, period datang balik. Banyak. Hari ke4 puasa, heavy flow. Hari ke5 puasa pun heavy flow. Sampai rora ingatkan rora tumpah darah. Cam darah hidup je rora tengok. Kat pad ada tanda darah kotor. Bila cuci pun ada sikit keluar berketul. Sikit sangat. Tapi kira standard darah period la sebab ada lendir juga. Hari ke6 puasa, hari ni rora masih period. Banyak. Darah kluar pun memang rora puas hati. Sejak 1thn 4bln yang lepas, inilah kali pertama rora mula datang period cam zaman anak dara dulu.. Terima kasih, kak Zal. Alhamdulilah. Mudah-mudahan jamu sebegini dapat membantu lebih ramai wanita lain yang menghadapi masalah seperti rora. Harap kak Zal dapat wariskan penghasilan jamu di pada generasi akan datang. - *Aurora

3 BULAN BERIKHTIAR DENGAN MAB AKHIRNYA DENGAN IZIN ALLAH DAPATLAH BABY
alhamdulilah..mab sswai utk kwn sy wp xswai utk saya.dia plan utk dapatkan anak..saya suggest makan mab 3btl..ngam ngam abis btl ke 3 dia peknen.syukur..sonok tol dia..ni ada member dia lak nak beli sb da 3thn xpeknen jgk..ada agen kat area ipoh ker? - fierajoey

HILANGKAN MASALAH SENGGUGUT YANG MELAMPAU
Saya terpanggil untuk share bersama my love and hate relationship dengan period saya. Sejak pertama kali datang bulan pada umur 12 thn, setiap kali dapat period, saya sakit . Bukan sakit period biasa yang sakit pinggang dan sakit perut tu, tapi lebih dari itu .
Bila saya jumpa MAB ni, disarankan saya ambil 6 bulan dulu untk tgk kesan dia. Pertama kali saya ambil, pada hari period ketiga, tetapi period saya meleret2 sehingga dua minggu dan darah saya sangat hitam , DARAH KETUL SEBIJIK IBU JARI TU JANGAN CAKAP LAH . Saya memang tak sangka , DALAM MASA SEBULAN , senggugut jahat ni hilang! Kak Alin faham tak perasaan saya , kenapa saya menangis? happynyaaa semalam. Sekali medical checkup kat hospital IJN tu RM180.00, tiap2 minggu saya buat pulak tu…... kalau one week duduk hospital , bill saya RM8k..… Ya Allah bersyukurnya saya pada Allah. tahniah,akhirnya dapat gak penawar penyakit!syukur ke hadrat Allah - ana zeaiana

****PETIKAN DARI BLOG JANNAH
1. Merancang keluarga
***lama x tulis kt sini...setkt ni alhamdulliah & tq pd zah krn mempekenalkan mab ni pd sy...sekrg period pn dh ok & sy 100% amalkan merancang dgn MAB ni....alhamdulliah berjaya & tanpa was2 selama hampir 2 thn. Tqvm - anne69
***K.Zah ..saya dah tima MAB isnin lps..lupa plak nak bgtau...anyway kawan2 tu jangan ragu2 la nak makan yek..tapi ikut peraturan la ...saya order utk kawan2 plak ni skang dah preg. 2 months since tak makan MAB dari NOv lps merancang utk 2 tahun jek -a3xidb
2. Ikhtiar untuk mendapat anak

alhamdulillah sekarang saya br je disahkan mengandungtapi baru lagi...stlh 6 tahun daku menanti...akhirnya termakbul jugakdoakan agar sampai bersalin saya 
3. Menambahkan susu badan

***Salam semua...Saja nak share testimoni ngan korang. Saya sekarang dah masuk botol ke-3 dah MAB ni. Saya dalam kategori subur jugak la sebab anak berderet 3 tahun setahun sorang. Yang paling kecik 9 bulan. Sebelum ni saya ambik injection depo yang 3 bulan sekali tu. Ada juga plan nak pakai impanon. Berkesan tu memang berkesan, tapi badan penat tu...tak payah nak cakap. Maklum la anak saya 3 orang dan kecik-kecik lagi. Saya pulak tak ada maid, so kerja rumah semua kena settlekan sendiri dengan bantuan hb. Tapi dalam masa yang sama, anak-anak pun perlukan perhatian kita jugak.So, bila saya terbaca tentang MAB kat sini, saya tergerak untuk cuba sebab memang dah lama saya cari produk yang ada ciri2 macam ni. Masa makan botol yang pertama dan kedua, tak berapa nampak sangat hasilnya. Mula-mula tu, saya rasa pening-pening sikit dan period pun tak berapa betul. Saya tak ada masalah keputihan, tapi masa tu macam ada sikit walaupun tak serius. Tapi saya teruskan jugak sampai botol yang ke-3. Bila masuk ke-3 tiga, makin banyak perubahan positif. Badan rasa ringan dan sihat. Biasanya malam-malam tu, dalam pukul 10, hb saya dah terkelip-kelip menagntuk, mata saya segar bugar lagi buat kerja rumah. Sebelum ambik MAB ni jangan cakap la, balik opis je, lembek... Lepas tu, saya menyusukan anak sepenuhnya. Susu saya pulak bertambah banyak dari sebelum ni. Alhamdulillah...Jadi, pada yang baru mencuba MAB tu, teruskan dan hasilnya akan lebih ketara bila dah masuk botol ke-3 nanti... Yang masih bercadanga-cadang tu pun, cuba la dulu, baru tau.. -umi_arif
4. Melambatkan monopouse

***Salam,nak story dgn zah dan syering dgn pengguna MAB semua..... syukur sgt krn terjumpa dengan MAB sbb boleh tolong ramai orang. Kisahnya camni, pada cuti krismas lepas akak blk kg, biasalah apa je benda baru pasti cerita ngan kakak2, mrk ni terus MAB dan terus makan sbb dah monopouse x kisah boleh mkn je.Tup tup smlm dpt call dr kakak katanya dah lama nak crite, tp takut suami dengar sbb nak suprise konon, habis sbotol terus dtg period sdgkan 2 thn dah monopouse, dulu suami bkn main sindir2 maklum dah xda apa2 dah, kering kontang! sekarang suaminya dah x komplen agaknya rasa kelainan kot. Skrg MAB jadi rebutan di kg, esok akak nak hantar 10 btl kat kg. Seronok dengar, rasanya byk lg feedback drp anak2 sedara dan kwn2, nnt kita story lagi ya...........mggu dpn mgkin akak order 20 btl lg dari zah, cam biasa zah ya.........- kak rok
5. Mengempiskan perut

***testimoni sikit.. period kali ni rasa puas...dulu kuar sikit2..tanda2 akan tersumbat la tu..tapi kali ni kuar banyak pada hari pertama lagi..perut yang dulu mancung dah kemek dah..pasal abe tu...ahh...malu ah mau cter..: tu baru sebotol tu.. – ibuiba
6. Menegangkan payudara

***ni wir nak nk bg testimoni akk ipar yg amalkan MAB ni..wir ty akk mcmane rasa makan MAB ni?kak zal nak tau jwpnnyer??? teruja wir nak makan MAB lepas ni..."Period dah ok..teratur..kalau tak dlm sebulan hy bersih 15hari aje..lepas amik MAB dah normal..itu br makan sebotol...dan katanya lagi MAB ni dapat tegangkan payudara..wah!!!! best tu..itu yg akk wir dapat rasakan makan MAB..Yang kelakarnya..husband dia dah berkeyakinan nak "bersama" sejak wir kata MAB utk family planning..bukan apa abg takut kalau akk hamil dlm masa terdekat ni...ye lah akk nak smbg PHD kat jepun so kalau peknen susah lah... Nampaknya MAB mmg berkesanlah..lepas ni nak minta akk ipar promote kat kwn2 dia lak..alang2 dah duk JEPUN nnt leh suh dia promote sekali - Wirdatul
7. Suami puas hati

***Saya pun baru makan 4 botol. Masa memula makan rasa macam tu sakit ari2 nak peiod tapi tak kuor2. Sampai makan botol ke 3 baru kuo..tapi masa tu best sangat rasanyer macam baru lahirkan bb. Jangan tepanjat lak dia kuo beketul2 waner itam. Tapi kiter tak rasa sakit. Pastu kuo agak lama la dalam 2 minggu. Ha pastu baru segala2 nyer bermula... jeng2. Badan kiter rasa ringan sangat, breast rasa macam tegang jer. Bangun pagi jer terus sakit peut nak gi toilet. Best rasa macam anak dara lak wlpn dah 3 anak. Anak pun baru 4 bulan so bila bangun malam no hal punyer la. Paling best sangatla dapat pujian dari husband siap tanyer on the sport kiter makan aper. Wah bestnyer rase kena puji ngan husband gi kejer pun raser nak senyum je... heeeeee - zulfakamalia
8. MAB memang best

***Saya baru ada sorang anak, skrg dia dah 2 tahun. Dulu, lepas pantang, saya merancang dgn Yasmin, tapi sempat 2 bulan jer. pastu, tak rasi ngan badan-muntah2+pening+cirit birit. Then, saya switch to MAB. Saya HANYA makan MAB-tak dicampur langsung dgn pil perancang lain, Alhamdulillah, mmg 'selamat'@ tiada pertambahan anak lg.hehe. itu yg penting.Saya amik MAB utk merancang. tapi byk pulak benefit lain yg saya dapat antaranya:-

1. Murah compare ngan pil perancang lain (yasmin etc).
2. Saya tak perlu susah hati akan gemuk sbb MAB mmg TIDAK mengemukkan (berat saya maintain-52kg tinggi 164cm), oklah tu kot. :-)
3. Breast firm & terletak & baru mlm td hubby tegur cakap breast makin besar n padat!(hehe..best2)-oh, saya xde mkn ubt lain yer.
4. Saya jarang penat.
5. Tido mlm mmg lena, kalu dulu, sikit2 terjaga.
6. Time 'bersama' mmg besh.(upps!!) & saya sgt aktif!(upps!!)-hubby suka. sampai dia yang suruh saya continue makan mab.hubby siap panggil saya ratu jamu.hahaha
7. kawan2 opis nampak perubahan saya, saya tak pandai promote so saya bg diorang cuba then diorang mmg rasa sendiri kebaikan mab, pastu secara automatik, tiap2 bulan saya jadi supplier. hehe....kesimpulan: MAB mmg BEST!! sori yer..terpanjang pulak… - idek
PeNerAnGan KoMpOsiSi MAB

Kacip fatimah
Dapat mengembalikan kecergasan selepas bersalin.
Dapat membantu mengecutkan rahim dan melangsingkan badan.
Dapat merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarkan perjalanan dan kitaran haid wanita.
Dapat mengurangkan sakit senggugut ketika haid - juga boleh digunakan untuk mengubat penyakit buasir

Serapat
Meningkatkan hormon estrogen
Mengetatkan dan menguatkan otot-otot faraj (kemutan)
Mempertingkatkan daya alat kelamin dan tenaga batin
Memperkemaskan saluran peranakan
Membina rahim dan membersihkan rahim (selepas bersalin dan haid)
Memperbetulkan perjalanan haid
Melegakan senggugut dan medu
Meningkatkan kesihatan dan ketahanan badan serta awet muda
Mencantikkan payudara dari dalaman tubuh

Senduduk
Mempunyai nilai perubatan yang tinggi
Untuk mengubati penyakit keputihan yang biasa dialami oleh wanita
Mempunyai khasiat mengubati batuk yang lama

Inai
Merawat luka, samada luka luaran atau luka dalaman (terutamanya selepas melahirkan anak atau selepas pembedahan)
Untuk menghentikan pendarahan.
Untuk luka bersalin dan pembedahan
Dikatakan dapat mempercepatkan proses penyembuhan
Untuk mengembalikan seri muka yang agak pucat selepas bersalin

Madu
Aktif menjalankan fungsinya memulihkan tenaga dengan segera
Menghentikan batuk dengan cepat
Membersihkan, membuang segala kotoran dalam darah.
Mengendurkan urat-urat yang tegang, tekanan, kemurungan.
Menghentikan kesakitan sendi
Baik untuk sistem pernafasan
Badan dapat menyerap madu dengan mudah tanpa memprosesnya terlebih dahulu
Membunuh kuman dan virus didalam darah
Membaikpulih dalaman wanita dan memelihara kesihatan kaum lelaki serta menambah keharmonian rumahtangga.
Menghilangkan gatal-gatal pada kulit dan parut luka dengan segera
Meningkatkan prestasi mental
Mencantik, menghalus, melembap dan mengawal keanjalan kulit.

Manjakani
Menjadi penawar pada penyakit keputihan yang biasa dialami ramai wanita
Dapat mengeratkan hubungan suami isteri dengan cara bertindak sebagai astrigen dapat membina dan membaiki tisu-tisu yang rosak terutamanya selepas melahirkan anak.
Dapat mengurangkan lelehan mukus
Membantu menstabilkan hormon
Melancarkan darah dan memberi tenaga
Begitu mujarab untuk merawat luka dalaman (selepas bersalin) dan juga untuk luka luaran
Asid galik yang terdapat didalamnya juga boleh digunakan untuk merawat kencing manis dan asma.
Antioksidannya juga dapat mencegah kanser payudara dan kanser rahim.
Ia juga dapat mebantu melawaskan pembuangan air besar kerana mengandungi kandungan serat yang tinggi.
Dapat menghilangkan jerawat
Amalan setiap hari dapat mengempiskan perut

Habbatus sauda/jintan hitam
Menguatkan sistem kekebalan tubuh
Meningkatkan daya ingatan dan konsentrasi
Meningkatkan bioaktivitas hormon
Menetralkan racun dalam tubuh,
Mengatasi gangguan tidur dan stress,
Anti histamin/anti alergi
Memperbaiki saluran pencernaan dan sebagai anti bakteri
Melancarkan air susu ibu
Tambahan nutrisi pada ibu hamil dan balita
Anti tumor
Nutrisi bagi manusia
Anti oksidan
Anti infektif dan broncodialating

PERLU TAHU : WAKTU SUBUR WANITA??

Hari ini saya ingin berkongsi maklumat dengan anda mengenai kitaran haid dan waktu subur bagi wanita. Saya kira maklumat ini sangat penting dan amat wajar untuk kita ambil tahu serta fahami dengan betul. Terutamanya kepada sesiapa yang sudah berkahwin dan inginkan anak.

KENAPA KITA PERLU TAHU WAKTU SUBUR WANITA?
Ada 2 sebab utama :-
1. Untuk memudahkan mendapat zuriat
2. Untuk mengelakkan daripada mendapat zuriat.

Kedua-duanya adalah sama penting.
Ilmu ini mungkin boleh anda sebarkan dan digunakan secara praktikal.
MARI KITA FAHAMI KITARAN HAID WANITASaya cuba permudahkan sebab kitaran haid ni agak kompleks dan payah sikit nak paham. Tetapi cuba fahami. Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan secara puratanya ialah 28-30 hari. Tapi wanita masing2 ada kitarannya sendiri ada 25 hari ada yang lambat sampai 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.

Terdapat beberapa fasa di dalam kitaran haid.
Anda perlu memahami fasa ini.

Hari 1-4
Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) - ketika ini darah haid keluar. Hari pertama period adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda di kalendar dan tamat selepas berapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.

Hari 5-13
Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14
Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalu saluran falopio ke rahim.

Hari 15-28
Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestrone di rembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestrone semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh sebagaimana runtuhnya tembok Berlin. Proses akan mengalami kitaran semula pada hari 1.

BILAKAH WAKTU SUBUR?

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.

Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama period seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.** (14 days from the 1st day of your NEXT period - NOT your previous period)

Tak faham? Macam ni. Katalah dia period 28 hari, maka hari subur ialah 28 hari - 14 hari = 14 hari. Jadi, hari ke 14 itu adalah hari subur. Katalah period bulan itu 30 hari, maka 30 hari - 14 hari = hari ke 16 ialah hari subur bukan lagi hari ke 14. Sekiranya periodnya 35 hari maka 35-14 = hari ke 21 adalah waktu suburnya.

Ini adalah kerana fasa luteal pada kiraanya adalah biasanya tepat 14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasa folicullar boleh berubah2. Jadi waktu subur adalah 14 hari sebelum hari pertama period yang seterusnya. Sekiranya period anda adalah tetap 28 hari, tak jadi masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya period anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah mengira waktu subur.

CARA LAIN MENGETAHUI WAKTU SUBUR

Pada waktu subur, suhu badan wanita akan naik sedikit dalam satu darjah celcius. Juga terdapat lendiran cecair yang jernih daripada kemaluan. ini adalah disebabkan hormon yang meningkat ketika itu. Di Amerika terdapat kit untuk mengetahui kesuburan wanita melalui air kencing wanita tapi saya tak pernah jumpa lagi di klinik2 di K.Lumpur.
MENGANGGAR WAKTU TERBAIK UNTUK MENDAPAT ZURIAT
Oleh kerana telur atau ovum tidak mempunyai jangka hayat yang panjang, iaitu dalam lingkungan 1-2 hari sahaja, maka tingkap untuk mendapatkan zuriat adalah sangat terhad. Oleh itu Allah mencipta sperma dengan kelebihan yang lain pula.

Selain daripada berjuta-juta sperma dilepaskan (setiap seorang lelaki adalah jutawan!), ia juga boleh bertahan selama 3-5 hari. Ini bermakna, sekiranya suami isteri bersama 3 hari sebelum waktu subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka ada peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang hidup lebih lama.

Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat, pasangan boleh bersama setiap malam (atau siang hari kecuali pada bulan Ramadhan) pada hari ke 11, 12, 13, 14, 15, 16 period untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya period anda datang 28 hari. Itu adalah menganggarkan waktu subur adalah pada hari ke 14.

Anda boleh cuba setiap bulan untuk beberapa bulan sekiranya tidak berhasil. Ini adalah untuk memastikan waktu subur adalah sesuai dengan waktu bersama anda.

MENGELAKKAN MENGANDUNG MELALUI CARA KIRAAN
Selain daripada untuk mendapatkan zuriat, ada pasangan yang ingin mengelakkan mengandung dengan cara mengira kalendar.

Untuk pengetahuan anda, cara mengira melalui kalendar adalah berisiko dan tidak beberapa tepat. Ini adalah kerana anda mungkin boleh tersilap kira, atau kedatangan haid yang tidak beberapa teratur menyebabkan tarikh subur lari dari kebiasaan.

Oleh kerana anda tahu sperma boleh bertahan selama 5 hari di dalam rahim (ada kajian menunjukkan 7 hari !), jadi 5 hari sebelum dan selepas hari kesuburan adalah waktu yang dianggarkan tidak boleh bersama isteri ataupun terpaksa menggunakan cara kontraseptif yang lain.

Ada juga yang meletakkan 3 hari sebelum dan selepas waktu subur. Ini lebih rapat dan lebih berisiko. Terpulang kepada anda sendiri. Seperti yang saya khabarkan tadi, cara ini tidak beberapa tepat dan mempunyai risiko yang tersendiri.

Saya harap info ini boleh membantu pasangan suami isteri menganggar waktu yang terbaik untuk bersama dan waktu terbaik untuk mengelak daripada bersama.
**Sumber : maklumat daripada http://pakarhowto.com

Kenalpasti Keputihan

PUTIH:
Lelehan pekat,putih dan tidak menyebabkan kegatalan.Tapi jika sebaliknya itu menandakan jangkitan kulat.
JERNIH:
Ia petanda kamu sedang ''subur''.
JERNIH SERTA CAIR:
Ia boleh berlaku pada waktu berbeza dalam kitar kesuburan,dan mungkin keluar lebih banyak selepas senaman berat.
KUNING ATAU HIJAU:
Ia mungkin petanda jangkitan terutama jika ia pekat dan agak berketul seperti keju,selain berbau busuk.Elok lah berjumpa doktor segera untuk rawatan lanjut..
MERAH KEHITAMAN:
Boleh berlaku selepas haid,ia mungkin sisa darah haid.
''SPOTTING''/ LELEHAN MERAH:
Ia mungkin berlaku disaat kamu sedang subur,ketika peringkat awal kehamilan,atau ketika kamu sedang dalam haid.Jika ia berlaku sepatutnya kamu haid-tapi ia tidak berlaku,maka kamu sebaiknya menjalani ujian kehamilan.
PERIHAL JANGKITAN KULAT
Hakikatnya setiap wanita sihat ''menyimpan'' sedikit kulat pada sekitar kawasan kemaluan. Begitupun,jika jumlahnya bertambah dari kadar sepatutnya,situasi akan berubah kepada jangkitan. Dan biasanya ia tiada kena mengena dgn si suami.Antara puncanya termasukklah mengambil ubat antibiotik,hamil,kencing manis atau kesan terlalu panas hingga banyak berpeluh. Petanda jangkitan kulat? Antaranya ialah keputihan pekat,bengkak serta sakit pada sekitar rahim,gatal keterlaluan,dan kesakitan ketika seks berlansung.Untuk merawatnya doktor akan mengambil contoh sel daripada kemaluan kamu untuk menentukan jenis kuman yang menyerang. Kemudian kamu mungkin akan diberi ubat untuk dimasukkan kedalam salur kemaluan. Ia berfungsi ''membersihkan '' kawasan terbabit.Tidak pun kamu mungkin akan diberi ubat makan..


Beberapa tips mengubati keputihan (secara umum) **Bersihkan vagina secara teratur dengan menggunakan produk pembersih yang berasaskan susu
**Hindari penggunaan produk berbentuk bedak kerana akan menggalakkan pertumbuhan kulat
**Memastikan vagina selalu dalam keadaan kering saat berpakaian
**Gunakan celana dalam yang kering
**Celana dalam yang mudah menyerap peluh layak untuk dijadikan pilihan tepat
**Sebaiknya elak memakai seluar jin kerana akan menghalang udara masuk ke organ vital
**Teratur menukar pad sewaktu period
**Amalkan Maajun Anggun Bistari !!!

Kesan dan Khasiat MAB Selepas Tindak Balas ?

1. Badan menjadi ringan, dpt bergerak aktif.Lebih bertenaga dan mudah
menyelesaikan kerja2.
2. Kulit muka menjadi cantik, licin,halus, gebu dan cerah.tiada lg jerawat atau jeragat/pigmentasi.
3. Badan menjadi kurus,kesan dr singkiran lemak,angin atau toksid brsama proses tindak bls tadi.
4. Perut menjadi kempis dan tidak mengebeh selepas singkiran toksid.
5. Hasil dr tindak balas ini jg membantu mengembalikan kelangsingan berat
badan yg ideal. Amat di galakan utk ibu2 yg bersalin anak pertama. Proses kelangsingan lg cepat berlaku.
6. Memejal dan menegangkan payudara, kandungan herba dr MAB dpt membantu mengembalikan payudara idaman semua.Kepada sesetengah ada yg mengalami rasa tindak balas spt sakit/denyut2 pada payudara.
7. Bertenaga, diakui semua yg telah mencuba MAB mmg bertenaga spt dpt berjaga lebih lewat dr mlm2 sebelum mengambil MAB.Malah dapat memberi tenaga yg lebih dlam mengurus kerja2 rumah selepas penat bekerja.
8. Tidak mengantuk di siang hari walau pun kurang tidur di mlmnya.Cth: ramai ibu2 yg menyusu baby terpaksa bangun berkali-kali malamnya utk menyusu baby.
9. Kandungan MAB dapat melancarkan pengaliran susu ibu dgn banyak. Malah tiada efek kpd baby, perlu minum air yg banyak setiap hari.
10. Yang istimewanya rumusan kandungan MAB meningkatkan SEKS, malah rasa yakin dan gembira lagi sebab ia jg berfungsi sebagai family planning.Tiada rasa risau selapas bersama dan tak perlu melakukan senaman lagi selepas itu.
11. Merapat dan mengetatkan rahim - Ini di akui oleh semua yg telah mengamalkan MAB.Tak ada sesiapa pun yg x mendpt pujian dr suami selepas makan MAB.Ramai yg terpaksa tambah bajet bulanan utk membeli shampoo lebih..........malah dpt menyelamatkan rumahtangga yg hampir musnah selepas terkena 'panahan' MAB.Siapa Yang Boleh Makan MAB?Semua golongan wanita yg berumur 18 thn keatas.So yg umur 18 th ke atas telah berkawin atau belum,janda/balu jg telah monopouse memang di syorkan makan MAB.Kandungan MAB bukan sahaja utk family planning/cegah kehamilan malah dpt merawat kesihatan dalaman wanita.
PENJELASAN TENTANG TINDAKBALAS MAB – SISTEM ANTIBODI BADAN

PENJELASAN TENTANG TINDAKBALAS MAB – SISTEM ANTIBODI BADAN
SEDIKIT PENJELASALAN KENAPA DAN MENGAPA KITARAN HAID TIDAK TERATUR PADA MULA MAKAN MAB.PERTAMANYA ANTIBODI AKAN MENGESAN BENDA YG MASUK DLM DARAH KITAMAB ADA HORMON SEMULAJADI, JIKA HORMON INI SAMA DGN DARAH KITA, ANTIBODI TIDAK AKAN GANGGU HORMON INI.DENGAN INI PERIOD AKAN
BERJALAN LANCAR TANPA GANGGUAN.CONTHNYA RAMAI YG MAKAN MAB DAN TIDAK AKAN GANGGUAN HAIDNYA.
BAGI KES YG HORMON TIDAK SAMA, PERTAMA ANTIBODI AKAN SCAN DULU HORMON TERSEBUT.OLEH KERANA KITA MENGAMBIL SETIAP HARI HORMON YG SAMA IAITU MAB, MAKA ANTIBODI MULA MEMBENTUK UTK MENYESUAIKAN DEGAN HORMON YG BARUPROSES PENYESUAIAN INILAH YG MENYEBABKAN BERLAKU GANGGUAN PD HAID KITA
ADA YG PERLUKAN MASA SEBULAN SAHAJA UTK PROSES TINDAK BALAS TERSEBUT, TAK KURANG JG ADA YANG PERLUKAN MASA HINGGA 6 BULAN UTK SESUAI.
CONTOH RAMAI KITA YG HAIDNYA DATANG 2 KALI SEBULAN DAN ADA YANG DATANG LEBIH TEMPOH DARI BIASA.DALAM MASA PROSES TINDAK BALAS ATAU PROSES KESERASIAN INI,
PUAN-PUAN DAN PENGGUNA MAB TIDAK PERLU RISAU IANYA SEMENTARA SAHAJA.

SAYA BUKAN LAH SEORANG TAPI SAYA MERUJUK DGN BERJUMPA DOKTOR PANEL TENTANG PERKARA-PERKARA INI,KONSEPNYA SERUPA SEPERTI KITA MASUKKAN VAKSIN DALAM BADAN UNTUK CACAR ATAU POLIO.SEBENARNYA CACAR ATAU POLIO ADALAH KUMAN YG TELAH DILEMAHKAN DAN DITANAM DALAM DARAH KITA.JADI APA YG ANTIBODI BUAT PADA VAKSIN TERSEBUT, PERTAMA IA AKAN SCAN TERLEBIH DULU VAKSIN YANG DI MASUKKAN.BILA IA TELAH MENGETAHUI JENISNYA ANTIBODI AKAN MEMBENTUK ANTIBODI BARU SUPAYA IA DAPAT MELAWAN VAKSIN TERSEBUT.

VAKSIN YANG LEMAH ITU TIDAK DAPAT MELAWAN TUBUH BADAN.DAN JIKA ADA VAKSIN YANG SAMA DI LUAR MENYERANG TUBUH KITA DIA TIDAK AKAN BERUPAYAKERANA BADAN KITA TELAH ATURKAN PERTAHANAN DARI AWAL LAGI.
JADI GANGGUAN PADA TEMPOH 1 HINGGA 6 BULAN ITU ADALAH DISEBABKAN ANTIBODI KITA SEDANG MEMBUAT SISTEM BARU DENGAN HORMON YANG KITA MASUKKAN DALAM DARAH.INI MENYEBABKAN GANGGUAN SISTEM BADAN KITA YANG DIBUKTIKAN DENGAN PERJALANAN HAID KITA YANG TERGANGGU ITU.IANYA TIDAK BERTERUSAN TAPI BERGANTUNG PADA ANTIBODI KITA.ANTIBODI YANG KUAT AKAN MENGAMBIL MASA YANG SEKEJAP TAPI ANTIBODI YANG LEMAH MEMERLUKAN MASA YANG LEBIH LAMA UTK PENYESUAIAN.

INI ADALAH PENJELASAN DARI DOKTOR KEPADA SAYA DAN SAYA INGIN KONGSI BERSAMA AGAR SEMUA FAHAM APA SEBENARNYA BERLAKU SELEPASA MENGAMBIL MAB.

HUMAN GROWTH – HORMON (HGH)

ADA CERITA MENARIK DARI MAB LAGI.MENGIKUT KAJIAN PAKAR PERUBATAN, HORMON UNTK BADANSEBENARNYA DI KELUARKAN DARI OTAK KITA.HORMON TERSEBUT DIKENALI HUMAN GROWTH HORMON(HGH).OTAK KITA AKAN MEREMBESKAN HGL INI DENGAN AKTIF SEJAK DARI REMAJA LAGI SEHINGGA UMUR KITA 30 TAHUN.PADA TAHAP INI, KECANTIKANAN KITA AKAN TERSERLAH KERANA HGH KITA MENCUKUPI.WALAU BAGAIMANA PUN KEMAMPUAN OTAK KITA SEMKIN MENURUN DAN HGH SEMAKIN KURANG MEREMBES SELEPAS UMUR 30 - AN.PADA MASA INI, GRAFKECANTIKAN WANITA AKAN MENURUN DARI HARI KE HARI DAN PROSES PENUAAN AKAN BERMULA.

TENTU RAMAI ANTARA KITA YG INGIN MEMPERLAHANKAN PROSES PENUAAN INI, ADAKAH CARANYA?PASTI MENCARI-CARI JAWAPAN ANDAI ADA UTK SOALAN INI.....ADA YA PUAN-PUAN IAITU PAKAR PERUBATAN KINI MENCADANGKAN PENGAMBILAN SUPPLEMENT HGH INI AGAR PROSES PENUAAN DAPAT DI PERLAHANKAN DENGAN PUTARAN YANG AMAT PERLAHAN.....
SOALAN-SOALAN LAZIM TENTANG MAB

SOALAN-SOALAN LAZIM TENTANG MAB

Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---------------------------------------------------------~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---------------------------------------------------------~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu (7 hari) sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, hari isnin adalah hari pertama rehat & sambung botol seterusnya pada isnin depan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---------------------------------------------------------~~---
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---------------------------------------------------------~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda d

apat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~---------------------------------------------------------~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”

Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan 

p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!