Labels

***BELIAN JIMAT*** (4) 1001 (4) A.LAZO PERFECT CARE (2) ANUGERAH (5) ATIKA BEAUTY (1) AUNEW (1) AURA (7) AURAWHITE (2) AWET MUDA (23) B.MAGIC (2) BIO SYIFA' (2) BREAST (1) BSY (2) BUMIDOTCOM (1) CATALYST (2) COFFEE (25) COLLAGEN (6) D'ARISHA QAIRA (1) D'HERBS (27) DARA AROMATHERAPY (3) DARA NATURAL HERBS (1) DB BEAUTY (1) DCL (4) DE BELLA (1) DELIMA (4) DEWY (1) DUNIA HERBS (1) Emilay (2) ERA EDAR (3) FACE MASK (3) FASHION (1) FELLINA BEAUTY (2) FEREENA (4) FINAQISTA (1) FORTUNE RESOURCES (3) FZ's HERBS (3) GAMAT eMAS (1) GIFFARINE (13) HARGA RUNTUH (1) HEIGHT UP (1) HOUSEHOLD (2) HPA (2) HR MARKETING (5) IPCD (1) IRICH (2) IZ (6) JAMU JELITA (1) JAMU RATU MALAYA (6) JERSLIN (2) JIMAT PETROL (1) K-WHITE38 (1) KOLAGEN (33) KONGSI MAKLUMAT (3) KOSMETIK (47) KULIT (126) LANGSING (55) MATA (1) MAVELLOUS (2) MEGAH PERAWAN (5) MINSYAM (3) MISTINE (1) MONOPOD (1) NAK SIHAT (50) NATASYA (1) NOVA (1) NURBEAUTYLINE (3) NURIZ (1) ORANG KAMPUNG (2) PANTIES (1) PAYUDA (15) PEMAKANAN SUNNAH (1) PENCUCI WANITA (10) PERAPIAN HARIAN (1) PERKASA (15) PERSADA (6) PINKISH (4) PINTAR (19) Power bank (2) PRODUK FIR (6) PRODUK THAI (45) PUTIH (1) RADIANCE SIGNATURE (1) RAMBUT (11) RAWATAN (1) RAWATAN ISLAM (9) RENOWN HERBAL (2) RESDUNG (5) SABUN (32) SARANG BURUNG (2) SCRUB (1) SECRETLEAF (6) SEDAPMALAM (58) SENDAYU TINGGI (15) SERI DEWI MALAM (1) SERI MAHKOTA DEWA (7) SERI WAJAH (2) SET BERSALIN (1) SHERB (2) SIREHEMAS (5) SMART HERBS (5) SNE (1) SPA SALT (1) TANAKA (1) TESTIMONI (9) TREENEA (1) TRISIXTY (1) TUALA WANITA (1) USHINE (2) V ASIA (13) VIDA BEAUTY (1) VITAMIN (2) WANGIAN (9) WHITE BEAUTY PERFECT (4) WONDER GLOW (2) ZMASHA (11) ZOFEA (1)

Followers

Wednesday, November 30, 2011

ORANG KAMPUNG: D'TOX TEA

HARGA PASARAN: RM26.80/10SACHET X3GM
HARGA TAWARAN: RM24.00


Teh D'Tox merupakan teh yang dihasilkan drpd pilihan bahan2 semulajadi khas untuk anda. Teh ini dihasilkan dgn tujuan utk mendatangkan keseimbangan dalam gaya hidup kesihatan anda.

BAHAN-BAHAN:


Teh Hijau
membantu membakar lemak di dalam badan
membantu mengurangkan kadar diabetes
membantu merawat hepatitis

Bunga Kekwa
menyingkirkan toksin
melegakan kekeringan mulut dan tekak
menyejukkan badan
menguatkan saluran kapilari darah
membantu mengurangkan sakit kepala

Daun Stevia
Bertindak sebagai pemanis semulajadi
mengurangkan tekanan darah tinggi

Daun Limau
merangsang peredaran darah
mencegah bau badan

Daun Sireh
mencerahkan kulit wajah
melicin dan menegangkan kulit

Daun Pudina
memberi aroma dan rasa yang menyegarkan
membuang angin dalam badan
mengurangkan stress dan tekanan

PENYEDIAAN:

Satu uncang 2-3 kali seminggu atau bila perlu.
Rendam uncang dalam secawan air panas selama 10 minit sblm di minum.

SESUAI UTK LELAKI & WANITA.

Tuesday, November 29, 2011

FLEXILINER FOR EYE

HARGA PASARAN: RM19.50/1.2ML
HARGA TAWARAN: RM16 (TIDAK TERMSK POS)

Attached Image
Highlight your eyes quickly and easily with the best of flexibility and accuracy!
Precise and well-designed, this water based, carbon black eyeliner will give your eyes alluring definition that can be as dramatised as you like, every time!
Its unique calligraphic brush offers ultimate control with a perfect balance of firmness and softness for super-smooth, mistake-proof lining. Its advanced capillary system releases just the right amount of colour consistently on the tip for even application with each stroke. Ophthalmologically and dermatologically -tested. Suitable for contact leNS
WEARER.

Sunday, November 27, 2011

CATALYST VIRGIN COCONUT OIL




CATALYST VIRGIN COCONUT OIL (SOFTGEL)
HARGA PASARAN: RM 39.90 (tambah rm6 pos)
BELI 5KOTAK: RM150 (Tambah RM7 pos)



CATALYST VIRGIN COCONUT OIL (PURE OIL)
HARGA PASARAN: RM 39.90 (tambah rm6 pos)
BELI 5KOTAK: RM150 (Tambah RM7 pos)



Manfaat Minyak Kelapa Dara terhadap kesihatan manusia

Kecantikan luaran :
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Menghasilkan tenaga segera.
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infaksi, mencegah garis-garis halus.
  • Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran ultraviolet.
  • Mengurangkan jerawat dan parut-parut jerawat.
  • Jerawat cepat susut.
  • Kulit muka tidak berminyak.

Kesihatan dalaman :
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino.
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetes.
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoprosis.
  • Mencegah risiko sakit jantung.
  • Mencegah strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.
  • Kitaran haid yang teratur.

Meningkatkan daya tahan tubuh :
  • Membantu fungsi sistem daya tahan tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim.
  • Berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis.
  • Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan.
  • Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate.
  • Membantu melindungi tubuh kira dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing.
  • Membantu mencegah sakit liver dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain.

Membunuh virus, bakteria & kulat :
  • Membunuh virus - yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes.
  • Membunuh bakteria - yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi yang lain.
  • Membunuh kulat - yang menyebabkan candida, jock itch, kadas dan infeksi yang lain.
  • Membunuh cacing pita, parasit dan lain-lain.

Hubungan suami isteri :
  • Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang (elastik).
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural).
  • Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit kulit pada kemaluan (keputihan).
  • Amat baik bagi mengatasi masalah monopos wanita.

Minyak Kelapa Dara - Testimonial

Masalah jerawat ? Masalah kulit berminyak ? Masalah kulit kering ?
Masalah nih kot yang selalu membuatkan semua orang rasa macam tak yakin jeee. Ok..dekat sini, aku nak sharekan pengalaman aku. Alhamdulilah laa, after aku guna Product VIRGIN COCONUT OIL ( VCO ) ni, macam-macam jugak la perubahan. hehe. Masuk bulan nih, dah 2 botol jugak lah aku amalkan. Walaupon, baru jee amalkan, tetapi so far memang aku berpuas hati la sangat-sangat. VCO ni Virgin Coconut Oil, sejenis suplement utk kulit yang mana ianya sangat-sangat bagus utk dapatkan kulit yg sihat n cntek...sebab tak semua org boleh maintain dengan produk muka yg mahal-mahal kan. Kalau korang nak tau, aku nih jenis yang PMS tidak teratur. Means, memang kejap-kejap datang lambat, kejap-kejap datang cepat. Bila time PMS yang datang lambat tuh la, aku tak suka. Yerlaa..semua perempuan mesti risau kan bila benda-benda macam tuh jadi. So, sekarang, PMS aku memang betol-betol teratur. Puas hati sangat-sangat
So,aku memang suggest supaya maintain dengan VCO je...bukan utk kulit sahaja,malah untuk kesihatan n kecantikan dalaman kita skali... Then, bukan tuh je yang membuatkan aku berpuas hati menggunakan product VCO nih. Yang aku betol-betol berpuas hati ialah sebabkan aku nih jenis bila time nak dekat-dekat PMS je, mesti keluar jerawat dengan kata sopannya bintik-bintik merah. haha. Hormon naik time kita nak PMS, sebabkan tuh, aku cukup risau betol bila tiap-tiap bulan nak datang bulan je, mesti muka nak merah-merah. Bad mood betol ! But now, kalau korang nak tau, aku dah tak payah risau sangat dah. Kenapa? Sebabnya, aku dapat tengok perubahan bila aku amalkan product VCO ni. Perubahan yang aku dapat rasa ialah kulit aku dah rasa lembut macam kulit bayi. hehe. Betol..nih berdasarkan testimoni aku sendiri. Dah takde masalah tumbuh-tumbuh jerawat time PMS. Satu kepuasan yang besar dekat situ. Sebab benda tuh la aku paling nak elakkan time PMS. Kalau nak diceritakan, banyak lagi perubahan yang aku alami. Kira macam testimoni jujur daripada aku untuk share-share dengan korang semua ! Lagipon, korang tak payah risau sebabnya product nih murah dan senang dimiliki. Harga memang berbaloi sangat-sangat. Hanya Rm39.90 je. Dalam botol tuh, ada 60 biji soft gel. Sebelum ni, kalau nak diikutkan, kulit aku memang jenis oily giler. Boleh buat minyak goreng ikan tuuuhhhh. Kalau nak kehulu-kehilir, mesti bawak kertas serap minyak. hehe. But now, aku pon tak payah risau sangat, kulit oily tuh makin hari makin menjadi kulit yang normal. Sekarang ni, aku memang makan dan amalkan product VCO ni untuk kecantikan kulit. Apa yang aku buat, aku makan dan malam sebelum nak tidur tuh, aku amalkan sapu kat keseluruhan kulit muka. So, pagi-pagi lepas bangun tidur tu je, korang akan dapat rasakan kulit korang nih macam flawless sangat-sangat! Nikmat giler! Pagi-pagi tengok cermin je, mesti semangat nak belek-belek! Trust me! Product VCO nih jugak amat digalakkan bagi wanita yang ingin hamil kerana VCO nih membantu mengatasi kesuburan wanita. Ini testimoni akak aku sendiri la. Credit to Eazy Insyira Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran CATALYST semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk kami adalah 100% asli tanpa sebarang bahan pengawet atau pewarna tiruan. CATALYST juga adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Berkongsi tentang pengalaman sendiri yang mengamalkan softgel capsule sepanjang tempoh kehamilan dan selepas selamat melahirkan.Antara kebaikan dan kesan yang dialami : * Kurang masalah keletihan & tidak bertenaga semasa bekerja * Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat/berminyak walaupun perubahan hormon berlaku sewaktu hamil * Sistem penghadaman/pencernaan lancar-tiada masalah sembelit * Tiada masalah keputihan sewaktu hamil * Masalah kulit meregang/merekah dapat di atasi (strechmark) * Kulit bayi cantik, tiada jaundis/kuning * Sentiasa bertenaga dan tidak letih(dalam tempoh 10 hari awal berpantang)

Mohd Khairul Azhairie Azizan:
supplement tambahan
kesan:rasa bertenaga utk kerja seharian di pejabat
tempoh: 1 minggu selepas pengambilan VCO CAPSULE

Ili safura:
supplement tambahan (kpd bapa)
kesan: batuk batuk sudah berkurangan(sakit jantung)
tempoh: 2-3 hari selepas pengambilan VCO CAPSULE

Marya Tinie:
Alhamdulillah...selepas mkn vco tini dah x cepat letih... kalu dulu cepat letih skit sb dgn banyak benda nak kna buat keja,umah,ank,masak nak layan suami lagi semua kita... kadang2 sblum pkul 11 pun dah mngntuk...muka tini kalu letih nampak itam bawah mata.tapi lepas mkn vco.. muka mcm ceria & berseri jer.. memang tini x ada masalah jerwat..tapi kita leh nampak muka lebih cantik & x letih...tu yang stakat nie la.. InsyaAllah kalu tinie amalkan selalu, lebih dari tu kot.. hehehe...

Nursuhada aziz:
masalah jerawat & supplement tambahan(energy)
kesan: jerawat & masalah kulit sudah kurang (masalah jerawat yg serius), badan bertenaga dan tak letih semasa bekerja
tempoh: dalam tempoh 1 bulan selepas ambil VCO CAPSULE
*sudah repeat order*

Nadia alwi:
masalah jerawat & selera makan yg tinggi
kesan: selera makan dapat dikurangkan
tempoh: seminggu selepas pengambilan VCO CAPSULE

Nur insyirah:
masalah jerawat & supplement tambahan
kesan: jerawat sudah berkurangan
tempoh: dalam tempoh sebulan selepas ambil VCO CAPSULE
*sudah repeat order*

Yana:
supplement tambahan
masalah jerawat,haid tak teratur,letih,selera makan tinggi
kesan: masalah senggugut tiada.haid teratur, pelawasan tiada masalah, kurang jerawat
tempoh: 1-2 minggu selepas pengambilan VCO CAPSULE

Nurul Ain Roslan
supplement tambahan
kesan: jerawat berkurangan, berat bdn berkurangan, penghadaman lancar, rasa bertenaga& sengugut tiada
tempoh: 1-2 minggu selepas pengambilan VCO CAPSULE

... and lots more!!...

credit to : (distributor) - eazycatalyst.blogspot (special thanks!)

MAJUN GAMAT MAS






HARGA PASARAN: RM90/60KAPSUL (UNTUK SBLN)
HARGA TAWARAN: RM65.00(TERMSK POS)
10BTL: RM400 (BLM MSK POS)



Bahan - bahan
Mahkota dewa 70mg
Ketumbar jawa 60mg
Cengkih 14mg
Halia 12mg
Cekur manis 24mg
Halia Hitam 24mg
Lain lain bahan 5mg


Khasiat Majun Gamat Mas
  1. Untuk Power suami isteri
  2. Sakit pinggang
  3. Sakit Tumit kaki
  4. sakit lutut
  5. sakit urat
  6. Sakit belakang
  7. Angin dalam badan
  8. Gaut
  9. Resdung
  10. Masalah kesihatan yang ada masalah dengan kanser
  11. Hepatitis
  12. Darah Tinggi
  13. Strok
  14. Dll

VITAMIN C 1000MG

HARGA TAWARAN: RM17.00 /10Tablets

4x More Bio-Available Than Regular Effervescent Vitamin C


Taking Vitamin C is now more fun and effective with delicious pine lime effervescent Ester C®

Gets absorbed into the bloodstream better and faster than other Vitamin Cs
Stays in the body 2x longer than regular Vitamin C (Excreted into the urine at a slower rate)
Increases tissue / white blood cell levels 4x higher than regular Vitamin C

Suitable for people of all ages, especially those who do not like pill-popping. Because it is absorbed rapidly and offers faster effects, Ester C® is great for when you want an emergency dose of Vitamin C (i.e. at the onset of an illness) or when you want a high dose of Vitamin C without suffering from side effects like diarrhoea and gas.

½ - 1 tablet for adults
¼ - ½ tablet for children



Regular Vitamin C
Effervescent Ester C®
Highly acidic. Can cause digestive discomfort, gas and bloating. High doses can cause diarrhoea Neutral. Non-acidic. Very gentle on the stomach. Does not cause discomfort, gas and diarrhoea
May be corrosive to teeth, causing sensitivity and tooth decay Does not harm teeth. Strengthens the gums & promotes healthy teeth
May increase the risk of excruciatingly painful kidney stones Eliminates the risk of kidney stones
Only 10-20% is absorbed. The rest is flushed down the toilet Absorption exceeds 98% so there is minimal wastage
Absorption is slower. Quickly excreted out of the body Works 2x faster. Stays effective 2x longer
Lower tissue levels of Vitamin C achieved due to low absorption & fast excretion
Increases Vitamin C levels in the tissue 4x higher
Since Ester C® is absorbed more readily and excreted more slowly, it increases white blood cell ascorbate levels 4x more than regular Vitamin C. This means that the 1,000mg of Vitamin C in Ester C® is equivalent to 4,000mg of regular Vitamin C!




Thursday, November 24, 2011

SERI MAHKOTA DEWA: PAYU-UP

HARGA PASARAN: RM69.00/500ML
POS FREE


JUS SERI MAHKOTA DEWA PAYU-UP

Sesuai dengan namanya, seri mahkota dewa jus payu up dekat dengan diri wanita yang sentiasa ingin kekal anggun dan muda sepanjang masa. Diformulasi dengan 75 herba terbaik seperti mirifika, soy collagen dan kacip fatimah, jus payu up akan menganjalkan bahagian tubuh anda yang melendut ekoran peningkatan usia dan penuaan dalam masa yang sama mengembalikan dan membentuk kembali payu dara dan punggung anda agar sentiasa anjal dan pejal seperti remaja. Jus payu up turut diformulasi untuk menggalakkan pertumbuhan payu dara dan punggung anda yang terbantut akibat factor-faktor hormon dan sebagainya.

Soy Collagen;

1) Menganjalkan dan menegangkan payudara dan punggung yang melendut akibat peningkatan usia.

2) Memastikan keremajaan kulit sentiasa terserlah dengan menggantikannya dengan sel-sel kulit yang baru.

3) Agen pencerah kulit untuk memastikan kulit sentiasa cerah dan mulus.

4) Memulihkan warna puting payu dara agar kelihatan lebih cerah dan dalam masa yang sama memontokkan bahagian payudara agar lebih anjal.

Ubi Bidadari Putih/Mirifika;

1) Membentuk payu dara agar kelihatan lebih cantik, anjal dan pejal.

2) Mengembalikan saiz payu dara agar kembali normal.

3) Menganjalkan bahagian kulit yang menggelebeh akibat penuaan.

4) Agen anti-penuaan agar sentiasa awet muda dan kulit sentiasa lembut dan mulus sepanjang masa.

Kacip Fatimah;

1) Mencegah pembiakkan sel prakanser

2) Memantapkan tisu yang memerlukan hormon estrogen

3) Mengukuhkan struktur tulang melalui penyerapan jisim tulang

4) Melewatkan proses penuaan.

5) Masalah keputihan

6) Melancarkan proses kelahiran bayi.

7) Mengembalikan kecergasan selepas bersalin.

8) Membantu dalam pengecutan rahim

9) Melangsingkan badan dengan membantu dalam menegangkan otot-otot.

10) Merangsangkan pengeluaran hormon yang dapat melancarakan perjalanan darah dan kitaran

11) haid wanita sekaligus mengurangkan sakit senggugut ketika haid

Kulit Manggis;

1) Memberi tenaga

2) Mencegah sakit urat saraf

3) Tingkat system pertahanan badan

4) Awet Muda

5) Membuang toksid dalam badan

6) Mencantikan kulit

7) Membuang kolesterol dalam badan


m

SERI MAHKOTA DEWA: VITAL-UP

HARGA PASARAN: RM69.90/500ML
HARGA TAWARAN: RM59.00 (BLM MASUK POS)


Vital Up Seri Mahkota Dewa

INGINKAN KELAKIAN SEJATI?

Lebih dari 25 ramuan herba ada di dalam jus Vital-UP, diantaranya:

Jus dirumus khas lebih daripada 25 ramuan herba yang terpilih dan berkualiti tinggi seperti Pokok Mati Pucuk, Pokok Tendang Kandang, Butea Seperba, Tongkat Ali, Ubi Jaga Putih dan Merah, Ginseng dan lain-lain herba yang khusus untuk lelaki. Jus Vital-UP mampu memulih dan merawat urat saraf serta organ tubuh yang yang lemah, merawat sakit pinggang, melawaskan kencing, melancarkan perjalanan darah dan untuk menguatkan otot dan tulang.

Jus Vital-UP dapat meningkatkan daya ketahanan fizikal dan mental, menambahkan tenaga, menstabilkan fisiologi fizikal badan, menurunkan kadar kolestrol, meningkatakan kekuatan fizikal badan untuk melawan penyakit dan keletihan.

Herba dalam Jus Vital-UP mengandungi lebih daripada 200 jenis garam mineral yang secara keseluruhannya berkhasiat sebagai perangsang, tonik, penyegar dan mampu mengembalikan semangat muda yang kental. Jus Vital-UP juga mengandungi bahan laktoneurycomalakton dan silosterol yang berfungsi melebarkan pembuluh darah termasuk ke arah alat kelamin lelaki, meningkatkan kemampuan organ seks lelaki kerana didalamnya terdapat herba-herba yang mampu meningkatkan penghasilan testostenone dan libido.

Bahan-Bahan:
  • Mahkota Dewa
  • Air Zam-zam
  • Pokok Mati Pucuk
  • Pokok Kuda Tendang Kandang
  • Butea Superba
  • Tongkat Ali
  • Ubi Jaga Putih & Merah
  • Ginseng
  • Goji
  • Madu Iran
  • Manggis
  • Dukung Anak
  • Hempedu Bumi
  • Asid Sitrik
  • Sodium Benzoate
  • Air Bertapis
  • Bahan Perisa
  • Pengawet Yang dibenarkan
  • Campuran Minuman herba
Khasiat:
Jus ini mampu merawat & memulih urat saraf serta organ tubuh yang lemah, merawat sakit pinggang, melaskan kencing, melancarkan perjalanan darah dan menguatkan otot & tulang.

Jus Vital-Up dapat meningkatkan daya ketahanan fizikal & mental, menambahkan tenaga, menstabilkan fisiologi (fizikal) badan, menurunkan kadar kolestrol, meningkatkan kekuatan fizikal seks dan bertujuan menguatkan fizikal badan untuk melawan penyakit & keletihan.

Herba di dalam Jus Vital-Up mengandungi lebih daripada 200 jenis garam mineral yang secara keseluruhannya berkhasiat sebagai perangsang, tonik, penyegar dan mampu mengembalikan semangat muda yang kental.

Jus Vital-Up juga mengandungi bahan laktoneurycomalakton dan silosterol yang berfungsi melebarkan pembuluh darah termasuk ke arah alat kelamin lelaki, meningkatkan kemampuan organ seks lelaki kerana di dalamnya terdapat herba-herba yang mampu meningkatkan penghasilan testosterone dan libido.

Cara Penggunaan:
Minum satu sukatan (30ml) setiap hari di waktu pagi & petang sebelum makan

JUS BERPERISA BUAH

kELEBIHANNYA

~ Memekatkan dan Memanaskan Air Mani
~ Merawat Masalah Kesuburan dgn meningkatkan paras testosteron dan thyroid
~ Mencegah Kanser Prostat
~ Memperbaiki Sistem Imunisasi dlm badan
~ Melambatkan Proses Penuaan (Awet Muda)
~ Memperbaiki Kesihatan Mental dan Fizikal lelaki


Wednesday, November 23, 2011

SERI MAHKOTA DEWA:DIABEXS

HARGA PASARAN: RM69.90 (POS FREE)


JUS SERI MAHKOTA DEWA DIABEXS

Diformulasi dengan herba terpilih untuk mengatasi masalah diabetes ataupun kencing manis, seri mahkota dewa jus diabexs diformulasi khusus untuk mengatasi masalah kencing manis tanpa mengira peringkat usia. Diformulasi dengan herba stevia, daun kencing manis,mahkota dewa, peria dan 75 herba terpilih, ia dikhususkan untuk merendahkan kadar gula dalam darah dan dalam masa yang sama, ia turut diformulasi untuk mengawal berat badan yang berlebihan, mengawal atur selera makan, dan membantu penghadaman serta meningkatkan sistem pertahanan badan dan juga melawaskan pembuangan air kecil.

Stevia;

  • Mengimbangkan kandungan gula dalam darah
  • Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan
  • Melicin & memutihkan kulit serta awet muda
  • Sebagai pemanis semulajadi sesuai untuk semua golongan lelaki dan perempuan
  • Membantu menurunkan kadar gula dalam darah
  • Membantu menurunkan tekanan darah
  • Membantu sistem penghadaman badan
  • Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia
  • Berupaya mengawal berat badan yang berlebihan
  • Meningkatkan stamina dan mencergaskan minda

Buah Peria;

  • Merawat diabetes, Melalui kajian, peria dikatakan mempunyai hipoglisemik atau bahan seperti insulin yang dipercayai dapat merendahkan tahap gula dalam darah dan air kencing

Daun Kencing Manis;

  • Mengawal atur kadar gula dalam darah
  • Meningkatkan ketahanan badan terhadap penyakit

Mahkota Dewa;

  • Membantu menurunkan kadar gula dalam darah.
  • Melancarkan pengaliran darah dalam badan agar sentiasa bertenaga dan cergas sepanjang hari.
  • Anti oksidan untuk memastikan badan tidak mudah lesu

Misai Kucing;

  • Melawaskan pembuangan air kencing
  • Membantu mengurangkan masalah kencing manis
  • Mencuci darah, sekaligus memastikan toksid tiada dalam badan.
  • Mencegah pembentukan batu karang
  • Memperbaiki sistem saluran air kencing.

Tuesday, November 22, 2011

JAMU MUSTAJAB MAHKOTA DEWA


HARGA PASARAN: RM90/60PACK
HARGA TAWARAN:

1BOTOL/ RM70 TERMSK POS
3BOTOL/ RM195 TERMSK POS



JAMU MUSTAJAB MAHKOTA DEWA

Sesuai untuk lelaki dan perempuan kecuali WANITA HAMIL

Bermanfaat utk sakit sendi, sakit tulang, sakit lutut, sakit urat, penat, sakit tumit, sakit bahu, lumpuh, bengkak badan, sakit pinggang, lenguh seluruh badan, lemah tenaga, angin dalam badan, resdung, gout juga masalah kesihatan yang ada hubungan dengan kanser, jantung, buah pinggang, darah tinggi, strok, diabetes, ketumbuhan, hepatitis, kolestrol tinggi, penyakit hati, ginjal, penyakit kulit, selsema dan insomnia.

Bahan-bahan:
Mahkota Dewa (30%), Rempah Perubatan Tradisional (25%), Madu Lebah (10%), Akar Kayu Patah Trehioh (10%), Mustaka (10%), Cengkih (5%), Siti Halia (5%), Lain-lain Bahan (5%)

Mahkota Dewa Bermula Di Istana

Berasal dari kepulauan Papua, tumbuhan asli Indonesia ini dibawa masuk ke dalam budaya hidup masyarakat istana atau keraton. Pada zaman lampau, hanya keraton Mangkunegara di Solo dan keraton di Yogjakarta mengetahui rahsia khasiat mahkota dewa.

Di dua istana itulah fungsi mahkota dewa sebagai bahan penawar, dikenal pasti dan dimanfaatkan sejak berkurun lama sebelum ‘rahsia’ itu terbongkar pada masyarakat umum.
Menurut sumber lisan dan bertulis, kedua-dua istana itu menggunakan mahkota dewa bagi tujuan merawat pelbagai masalah kesihatan, termasuk sakit jantung, ketumbuhan, kencing manis, hepatitis, darah tinggi dan penyakit kulit. Malah perajurit zaman silam digalakkan memakan buah mahkota dewa sebelum ke medan perang agar lebih sihat dan kuat.
Info Mahkota Dewa

Nama popular : Mahkota Dewa
Nama Lain : Pusaka Dewa, Buah Dewa, Umbi Dewa, Beluntas Cina dan Semalakama
Nama Saintifik : Phaleria papuana
Famili : Thymelacea
Bahagian yang digunakan : Hampir semua bahagian pokok, termasuk buah.

Bentuk Fizikal
Mahkota dewa adalah sejenis tumbuhan renek dengan ketinggian biasa hanya sehingga lima meter. Ia mengeluarkan buah bewarna hijau ketika muda dan merah menyala apabila matang. Selain buahnya yang menarik,jaringan dahan dan daunnya menjadikan mahkota dewa juga cantik sebagai tanaman hiasan.

Khasiat

Di Indonesia sendiri, penawar mahkota dewa masih dianggap ‘pendatang baru’ dalam dunia perubatan herba. Walaupun baru, ia menimbulkan ‘kejutan’ kerana kemujarabannya dilaporkan luar biasa. Antara yang dipercayai secara tradisional dapat ditangani dengan penawar semulajadi ini ialah masalah kesihatan yang ada hubungan dengan kanser, jantung, buah pinggang, darah tinggi, strok, diabetes, ketumbuhan, hepatitis, kolestrol tinggi, penyakit hati, ginjal, penyakit kulit, selsema dan insomnia. Apa yang menarik ialah kemampuan mahkota dewa menangani kanser. Berdasarkan pengalaman pengguna, ia dikesan dapat menyekat pertumbuhan sel kanser, sekali gus membantu pengidap berkenaan.
Kaya sebatian aktif, banyak manfaat perubatan :‘Kejutan luar biasa’- Mahkota Dewa Walaupun tumbuhan herba berkenaan bukan berasal dari negara ini, ia sudah dibawa masuk kesini dan diusahakan secara komersil, termasuk sebagai antara pokok berubat di nursery herba. Malah mahkota dewa kini dibekalkan secara pukal oleh syarikat tempatan kepada pihak berminat bagi menghasilkan produk siap. Kajian di Indonesia mendapati mahkota dewa mengandungi banyak sebatian aktif bermanfaat untuk penjagaan kesihatan dan penyembuhan penyakit,termasuk yang ringan dan kronik. Di negara itu – tempat asal ia dikenal pasti mempunyai khasiat perubatan tinggi – tumbuhan ini dianggap ‘musuh ketat’ bagi banyak jenis penyakit. Ia menimbulkan ‘kejutan’ kerana kemujarabannya dilaporkan luar biasa. Antara yang dipercayai secara tradisional dapat ditangani dengan penawar semulajadi ini ialah masalah kesihatan yang ada hubungan dengan kanser, jantung, buah pinggang, darah tinggi, strok, diabetes, ketumbuhan, hepatitis, kolestrol tinggi, penyakit hati, ginjal, penyakit kulit, selsema dan insomnia.

Kemampuan mahkota dewa menangani pelbagai masalah kesihatan dikatakan ada hubungan rapat dengan kandungan sebatian aktif di dalamnya. Menerusi kajian di negara itu,ia dikesan amat kaya dengan pelbagai sebatian aktif. Contohnya, daun dan kulit buah mahkota dewa dikesan mengandungi alkaloid, terpenoid, saponin, senyawa resin dan sebatian lignan (polifenol). Kulit buah juga mengandungi flavonoid. Di dalam tempurung buah mahkota dewa pula dikesan wujud sebatian aktif seperti mahkosid-A, mangiferin, kaempferol, glukosid, asid dodecanoat dan asid palmitat. Sains perubatan mengesahkan flavanoid mampu membantu melancarkan peredaran darah, mengurangkan kandungan kolestrol serta pembentukan lemak pada dinding pembuluh darah, sekali gus merendahkan risiko serangan jantung. Sebatian aktif jenis ini juga mengandungi unsur anti radang dan anti oksidan yang mampu membantu mengurangkan kesakitan jika berlaku pendarahan atau pembengkakan.

Alkaloid pula mampu berfungsi meneutralkan racun di dalam badan manusia, manakala saponin bertindak sebagai anti bakteria dan anti virus, meningkatkan imuniti badan, menambahkan kecergasan dan merendahkan kadar gula dalam darah. Polifenol pula berfungsi sebagai anti alahan. Bagaimanapun, atas sifatnya sebagai tumbuhan berubat,kajian lanjut perlu dilakukan, terutama kerana tumbuhan berkenaan masih baru bagi bagi penduduk negara ini.

- Dipetik dari Majalah D'Herba (Mac 2007)

Zat Aktif
* Alkaloid, bersifat detoksifikasi yang dapat menetralisir racun di dalam tubuh
* Saponin, yang bermanfaat sebagai:
o sumber anti bakteri dan anti virus
o meningkatkan sistem kekebalan tubuh
o meningkatkan vitalitas
o mengurangi kadar gula dalam darah
o mengurangi penggumpalan darah
* Flavonoid
o melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh dan mencegah terjadinya penyumbatan pada pembuluh darah
o mengurangi kandungan kolesterol serta mengurangi penumbunan lemak pada dinding pembuluh darah
o mengurangi kadar resiko penyakit jantung koroner
o mengandung antiinflamasi (antiradang)
o berfungsi sebagai anti-oksidan
o membantu mengurangi rasa sakit jika terjadi pendarahan atau pembengkakan
* Polifenol
o berfungsi sebagai antihistamin (antialergi)
















Wednesday, November 16, 2011

SHERB: PATI AL-QURMA



HARGA PASARAN: RM29.90/250ML


AMAT SESUAI UNTUK MENGATASI MASALAH:

Asma/Lelah.
Demam.
Panas Baran.
Malas Solat.
Usus Berkuman.
Cepat letih.
Batuk.
Lemah Dalam Pelajaran.
Meningkatkan IQ.
Mudah Melahirkan Anak.
Tumpah Darah.
Sakit Saraf.
Tekanan Darah Rendah.
Stress.
Lemah Otot.
Anak Hyperactive.
Degil.
Anak Melawan
Sembelit.
Migran.
IQ Rendah.

ADAB PENGGUNAAN

1. BACA "BISMILLAH"
2. 2 SUDU PAGI / MALAM –DEWASA, 1 SUDU PAGI / MALAM - KANAK-KANAK
3. NIAT DALAM HATI MASALAH YANG DIHADAPI


SEBAIK-BAIKNYA :
SELAWAT 3 KALI
BACA SURAH AL-FATIHAH
NIAT DALAM HATI MASALAH YANG DIHADAPI

KENAPA PATI AL-QUR'MA?

SEBAB:
PATI AL-QUR'MA mengandungi BUKAN SATU(1) TAPI TIGA (3) bahan-bahan UTAMA UNTUK MENINGKATKAN IQ iaitu KURMA, , MADU DAN HABATUS SAUDA.

Perantaranya pula ialah ialah AIR ZAM-ZAM yang dibaca 32 JUZUK AL-QUR'AN semasa penyediaannya.

PADUAN YANG JITU!
Amalan berterusan akan membuahkan hasil!


BAGAIMANA MEMBANTU MENINGKATKAN IQ ANAK-ANAK?

1) KURMA
kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potassium, vitamin A dan C.
KURMA dapat membantu: MENGUATKAN INGATAN MENINGKATKAN IQ MENCERGASKAN MINDA

2)HABATUS SAUDA-
Dari kitab As Shahihain dari Abu Salamah RA dari Abu Hurairah RA bahawa Rasulullah SAW bersabda: "gunakan Habbah Sauda kerana di dalamnya terdapat ubat dari segala macam jenis penyakit kecuali As sam (maut)" HR Bukhari.
Di dalam Kitab At Tibbun Nabawi (Pengubatan Cara Nabi yang ditulis oleh Ibnu Qayyim Al Jauziyah), menyebut bahawa Habbatus Sauda dapat mengubati 50 jenis penyakit tanpa memberi kesan sampingan.HABATUS SAUDA membantu: MEMPERBAIKI PEREDARAN DARAH KE OTAK MENINGKATKAN DAYA INGAT DAN KONSENTRASI MENINGKATKAN KECERDASAN MINDA

3) MADU

Rasulullah Sallallahu 'Alaihi Wasallam juga ada berpesan agar seseorang itu berubat dengan madu dan al-Qur'an, Baginda bersabda:Maksudnya: "Ambillah / pergunakanlah olehmu sekalian akan dua ubat penyembuh iaitu madu dan al-Qur'an."Glukosa dan fruktosa serta sejumlah mineral, asid amino dan asid folik dalam madu boleh:
MEMBERI TENAGA KECERGASAN BADAN KECERGASAN MINDA MENINGKATKAN FUNGSI DAN TUGAS OTAK


Tuesday, November 15, 2011

SHERB: FRUITY GAMAT GEL

HARGA PASARAN: RM35.90/250ML


FRUITY GAMAT GEL

kombinasi ramuan “PEMAKANAN KESIHATAN PENAHAN SAKIT dari ILAHI ” yang diadun dengan:
Ekstrak Gamat,
Ekstrak Aloe Vera,
Enzim Buah-buahan ,
Air Zam-Zam dan disertai dengan
bacaan 30 juzud Ayat Al-Qur’an serta selawat Syifa’,

sememangnya mengandungi pelbagai khasiat yang tersembunyi dan tersirat. Selain Zat, Vitamin dan Mineral yang tinggi, ia mempunyai aura penyembuhan tersendiri setelah disertai dengan Selawat Syifa’ dan bacaan 30 juzud Ayat Al-Qur’an. Walaubagaimanapun, yakinlah ketika mengamalkannya serta berdoalah kepada Allah S.W.T agar masalah atau niat yang dihajati dapat diatasi. Jadikanlah produk ini sebagai amalan harian dan jalan usaha, selebihnya berserahlah kepada Allah S.W.T. Ketahuilah bahawa berUSAHA dan berDOA merupakan senjata seorang muslim

ADAB PENGGUNAAN

Baca “BISMILLAH”
selawat 3 kali
bacaan surah Al-Fatihah

2 sudu pagi/ malam (dewasa)
dan 1 sudu pagi/ malam (kanak-kanak)

Niat dalam hati masalah yang dihadapi.

Nota : Sila gunakan sudu plastik untuk mengelakkan gangguan pada zat Fruity Gamat Gel.

Seeloknya diamalkan selepas solat dan selepas bangun dari tidur.

ZAT, MINERAL & VITAMIN KANDUNGAN “FRUITY GAMAT GEL”

GAMAT:
mengandungi jumlah protein, kolagen ( sejenis protein) & serabut elastin yang tinggi, Magnesium, Zink, Kuprum, Sodium, Potassium, Fosforus, Omega 3 (EPA) dan Iodin yang bertindak merangsang pertumbuhan serta metabolisme badan.

ALOE VERA : mengandungi komponen aktif seperti Vitamin, Mineral, Protein, Glukos, Asid Malik, Polisakarida dan Monosakarida. . Anti oksidan seperti beta karotena serta selenium bertindak apabila sel merekah dan berfungsi sebagai anti penuaan. . Mengandungi 96% kandungan air dan selebihnya adalah minyak pati, asid amino, mineral, vitamin, enzim dan glikoprotein.Terdapat 20 asid amino yang diperlukan, tujuh vitamin ( A, C, E dan B12), sembilan mineral, lapan enzim dan dua hormon akan membantu tubuh untuk menyerap kebanyakan nutrien daripada makanan dan mengaktifkan badan.

ENZIM BUAH-BUAHAN: mengandungi Vitamin C yang tinggi.

AIR ZAM-ZAM: mengandungi mineral tinggi semulajadi dan dikelaskan sebagai sumber air yang terbaik dan utama dari 6 jenis air yang digunakan untuk persediaan bahan ubat dan rawatan


KHASIAT dan KEAJAIBAN FRUITY GAMAT GEL

Amat sesuai untuk anda yang mengalami masalah berikut:-

demam
usus berkuman
cepat letih
batuk/ berkahak
luka terbuka/ dalaman
sistem imunisasi badan
menyingkirkan toksin
alahan dan gatal-gatal
senak perut dan gastrik
awet muda
cantikkan kulit
sakit sendi dan saraf
selepas kemalangan
selepas pembedahan
menurunkan suhu badan
selepas bersalin
strees/ tekanan perasaan
lemah otot
sembelit/ buasir
migrain/ sakit kepala
gangguan tidur
asma & lelah
menenangkan fikiran
resdung dan jerawat nanah
kulit melecet


MENGAPA ANDA HARUS MENGAMALKAN “FRUITY GAMAT GEL”
amalan terbaik selepas bersalin, pembedahan dan kemalangan, diamalkan seisi keluarga untuk kesihatan, kecantikan serta penjagaan kulit
mengandungi Omega 3 (EPA), sesuai diamalkan seisi keluarga untuk Kesihatan, Kecantikan, Penjagaan Kulit & Awet Muda.


APA KATA PENGGUNA

MASALAH PER-1
Asma dan Anak yang malas belajar ( Noor Hafizah Bt. Ismail, Banting, Selangor).Saya adalah pengedar produk Pati Al- Qur’ ma dan Fruity Gamat Gel bagi kawasan Banting. Sebelum menjadi pengedar, saya terlebih dahulu mencuba kedua- dua produk ini. Selama ini saya menghadapi masalah Asma, saya sering terkena serangan asma terutamanya bila keadaan cuaca sejuk. Alhamdulillah, setelah lebih sebulan masalah serangan asma semakin berkurangan. Begitu juga dengan masalah anak saya yang malas untuk membuat kerja sekolah. Setelah saya memberi Pati Al- Qur’ ma, anak saya telah berubah. Terima Kasih SHerb kerana telah memberi keceriaan dalam hidup kami sekeluarga.


MASALAH KE-2
Sakit Sendi ( Mohd Yusof bin Aloi, )Sudah sekian lama, saya mengalami sengal- sengal sendi terutamanya di bahagian lutut. Saya telah mencuba pelbagai produk semata- mata untuk mengurangkan kesakitan yang saya alami ini. Setelah diperkenalkan oleh menantu, saya tertarik untuk mencuba produk Fruity Gamat Gel kerana fungsinya boleh mengatasi masalah sengal- sengal sendi. Alhamdulillah, selepas mengambilnya saya dapat rasai sengal- sengal sendi semakin berkurangan. Terima kasih SHerb kerana mengeluarkan produk yang berkua
liti ini.

Monday, November 14, 2011

PAMOGA

HARGA PASARAN : RM168/500ML (POS FREE)

1001 KHASIAT
SATU KELUARGA, SATU PAMOGA

KAEDAH PERUBATAN ISLAM
PERAWATAN SAINS ISLAM IBNU SINA


PAMOGA ADALAH Minuman tambahan yang membantu penyakit : Angin ahmar, buasir, bengkak, darah beku, Gastrik, penawar bisa gigitan binatang, keperluan serat kepada badan, untuk kulit kaki pecah, kulit melecut, luka dalaman perut, usus dan ketumbuhan, lemah otot, gout.
Membantu menjaga orgen dalaman, mengurangkan bengkak, merawat lemah otot, mengurangkan parut pada badan dan muka, masalah kulit dan bibir kering, menaikkan seri wajah, membantu menyuburkan rambut.

Kandungan Pamoga
:
Air R.O,
Sebatian Gamat Hitam
Pamogranete (Delima)
Madu,
Omega-3;
Minyak Ikan,
D-alpha-Tocopherol (Vitamin E),
Klorela,
Vitamin B6,
Vitamin B1,
Beta-Karotena.


Khasiat
PAMOGA

* Angin Ahmar/Lumpuh
* Anti Tumor dan merawat AIDS

* Artritis, kebas
* Buasir
* Bengkak
* Darah beku dan anti tumor mengurangkan kesakitan

* Gastrik

* Gigitan binatang dan penawar bisa

* Keperluan serat untuk badan

* Kesejahteraan dalaman

* Makanan tambahan

* Ketahanan banda dan tenaga tambagan segera
* Kulit melecur

* Kulit kaki pecah

* Kecantikan kulit muka

* Luka dan kecederaan
* Gigitan serangga

* Luka dalam perut, usus dan ketumbuhan

* Lemah otot, radang dan gout

* Mengurangkan tekanan

* Menaikkan seri wajah, pucat dan kurang darah

* Mengawal suhu badan

* Masalah jantung dan ginjal

* Mengawal dan merawat tekanan darah tinggi

* Masalah kitaran haid

* Mata lebam /kurang tidur

* Mengawal dan merawat tekanan kencing manis
* Mencantikkan kening & bulu mata Masalah kulit dan bibir kering

* Melembut dan menghaluskan kulit tubuh

* Pedih ulu hati dan batu karang

* Pembedahan

* Pencernaan, keracunan dan sembelit

* Parut pada muka dan badan

* Rambut (Gugur / tidak lebat)

* Sakit sendi / lutut

* Selepas bersalin dan sistem peranakan

* Tumbesaran dan kecergasan kanak-kanak

* Awet muda

* Memperbaiki kerosakan tisu

* Meredakan alahan dan alergi

* Kanser kulit


CARA PENGGUNAAN:

* minum 2 sudu besar, dua kali sehari semasa perut kosong
* dicadangkan pengambilan sebelum sarapan pagi dan sebelum makan malam

Kanak-kanak berumur 12tahun ke bawah: 1 -2 sudu kecil.

ADAB PENGGUNAAN:

* mulakan dengan bismillah
* selawat 3x
* alfatihah 1x
* berdoa dan berniat
* minum perlahan-lahan.

Sunday, November 13, 2011

JERSLIN: BEDAK SEJUK

HARGA PASARAN: RM15.00
HARGA TAWARAN: RM14.00

Dicipta khas sebagai asas foundation. Kulit akan kelihatan lebih halus, cerah, bercahaya dan awet muda. Berupaya mengurangkan jerawat, jeragat serta mencerahkan kulit.

Kandungan:

Beras
Belut
Herba
Sengkuang

Sesuai digunakan pada waktu malam
HALAL

PETUA LEMBUTKAN HATI SUAMI

Beberapa PETUA yang disediakan ini kemungkinan dapat membantu anda dalam usaha menambat/melembutkan hati suami:
  1. Selalu berdoa agar suami sentiasa menyayangi kita. Apabila suami pulang dari kerja, tegur dan sentuh suami sebelum membuat kerja-kerja lain.
  2. Tunjukkan keprihatinan dengan bertanya secara khusus mengenai aktiviti suami sepanjang hari, (jika suami dalam mood yang sesuai). Belajar dan berlatihlah untuk mendengar dengan baik dan bertanya dengan tepat. Jangan tergesa-gesa untuk menyelesai masalah suami. Apa yang lebih penting ialah memberi perhatian dan simpati.
  3. Luangkan masa yang betul-betul "berkualiti" sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari kepada suami.
  4. Tanya keluarga suami terutama ibu mentua, mengenai hadiah yang disukai oleh suami dan belikan hadiah tersebut sebagai cenderahati atau untuk memujuk.
  5. Sekali sekala cuba hidangkan resipi ibu mentua yang menjadi kegemaran suami. Beri pujian terhadap penampilan suami seperti rambut, wajah,pakaian dan sebagainya.
  6. Cepat-cepat pujuk apabila suami marah atau berkecil hati.
  7. Jangan biarkan suami menunggu terlalu lama terutama apabila bersiap. Ucapkan terima kasih kepada suami apabila dia memberitahu akan pulang lewat. Pesan kepada suami agar menelefon anda sekiranya suami mempunyai tugasan di luar.
  8. Apabila suami meminta bantuan, buatlah serta merta dengan ikhlas dan gembira. Jangan mengungkit atau banyak memberi komen.
  9. Ucapkan kata-kata sayang yang romantik pada suami sekurang-kurangnya 2 kali sehari. Jika kita marah, tunggu hingga sejuk. Bila sudah sejuk beritahu suami apa yang mengganggu fikiran secara sopan. Jangan sesekali salahkan suami.
  10. Beri perhatian sepenuhnya kepada suami apabila dia bercakap. Kalau boleh, hentikan apa jua pekerjaan yang sedang dilakukan.
  11. Peluk suami dengan penuh kasih sayang sebanyak 7 kali sehari.
  12. Telefon suami di tempat kerja hanya apabila ada perkara penting atau kecemasan sahaja. Telefonlah dengan lebih kerap apabila suami menggalakkannya. Jangan ganggu suami ketika dia sedang asyik melakukan sesuatu yang memerlukan penelitian.
  13. Apabila meminta bantuan suami, terangkan kepadanya dengan jelas mengenai kerja-kerja rumah yang perlu bantuan. Beri pilihan kerja yang disukainya. Jangan memaksa, sebaliknya gunakan perkataan yang sesuai dan lemah lembut.
  14. Sentiasalah kemas, anggun dan wangi sebelum tidur bersama..
  15. Beri layanan istimewa kepada suami di hari-hari istimewa seperti keluar 'dating' atau 'berbulan madu' sekali sekala.
  16. Hantar kad ucap selamat pada hari-hari istimewa. Belai dan urut mengurut suami dari semasa ke semasa.

Banyak petua nie... amalkan insyallah ada kesannya walaupun sedikit.

WASIAT IMAM SYAFIE

WASIAT IMAM SYAFIE

Sebelum Imam Syafie pulang ke rahmatullah, beliau sempat berwasiat kepada para muridnya dan umat Islam seluruhnya. Berikut ialah kandungan wasiat tersebut:

"Barangsiapa yang ingin meninggalkan dunia dalam keadaan selamat,

maka hendaklah ia mengamalkan sepuluh perkara."

1. HAK KEPADA DIRI

Mengurangkan tidur, mengurangkan makan, mengurangkan percakapan dan berpada-pada dengan rezeki yang ada.

2. HAK KEPADA MALAIKAT MAUT

Mengqada kewajipan-kewajipan yang tertinggal, mendapatkan kemaafan dari orang yang kita zalimi, membuat persediaan untuk mati dan merasa cinta kepada Allah.

3. HAK KEPADA KUBUR

Membuang tabiat kencing merata-rata, memperbanyakkan solat Tahajud dan membantu orang yang dizalimi.

4. HAK KEPADA MUNKAR DAN NAKIR

Tidak berdusta, sentiasa berkata benar, meninggalkan maksiat dan nasihat menasihati.

5. HAK KEPADA MIZAN (Neraca timbangan amal pada hari akhirat)

Menahan kemarahan, banyak berzikir, mengikhlaskan amalan dan sanggup menanggung kesusahan.

6. HAK KEPADA SIRAT (Titian yang merentangi neraka pada hari akhirat)

Membuang tabiat suka mengumpat, bersikap warak, suka membantu orang beriman dan suka berjemaah.

7. HAK KEPADA MALIK (Penjaga neraka)

Menangis lantaran takutkan Allah s.w.t., berbuat baik kepada ibu bapa, bersedekah secara terang-terangan serta sembunyi dan memperbaiki akhlak.

8. HAK KEPADA RIDHWAN (Malaikat penjaga syurga)

Berasa redha dengan Qada' Allah, bersabar menerima bala, bersyukur ke atas nikmat Allah dan bertaubat dari melakukan maksiat.

9. HAK KEPADA NABI MUHAMMAD S.A.W.

Berselawat ke atas Baginda, berpegang dengan syariat, bergantung kepada as-Sunnah (Hadis), menyayangi para sahabat dan bersaing dalam mencari keredhaan Allah.

10. HAK KEPADA ALLAH S.W.T.

Mengajak manusia ke arah kebaikan, mencegah manusia dari kemungkaran, menyukai ketaatan dan membenci kemaksiatan.

Rasulullah s.a.w. bersabda:

"Sampaikanlah pesanku biarpun dengan sepotong ayat".


PETUA IMAM SYAFIE

4 PERKARA UNTUK SIHAT

Empat perkara menguatkan badan

1. makan daging

2. memakai haruman

3. kerap mandi

4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan

1. banyak berkelamin (bersetubuh)

2. selalu cemas

3. banyak minum air ketika makan

4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata

1. duduk mengadap kiblat

2. bercelak sebelum tidur

3. memandang yang hijau

4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakan mata

1. memandang najis

2. melihat orang dibunuh

3. melihat kemaluan

4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran

1. tidak banyak berbual kosong

2. rajin bersugi (gosok gigi)

3. bercakap dengan orang soleh

4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR

1. TIDUR PARA NABI

Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.

2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH

Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.

3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA

Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.

4. TIDUR SYAITAN

Menelungkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.


Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!