Labels

***BELIAN JIMAT*** (4) 1001 (4) A.LAZO PERFECT CARE (2) ANUGERAH (5) ATIKA BEAUTY (1) AUNEW (1) AURA (7) AURAWHITE (2) AWET MUDA (23) B.MAGIC (2) BIO SYIFA' (2) BREAST (1) BSY (2) BUMIDOTCOM (1) CATALYST (2) COFFEE (25) COLLAGEN (6) D'ARISHA QAIRA (1) D'HERBS (27) DARA AROMATHERAPY (3) DARA NATURAL HERBS (1) DB BEAUTY (1) DCL (4) DE BELLA (1) DELIMA (4) DEWY (1) DUNIA HERBS (1) Emilay (2) ERA EDAR (3) FACE MASK (3) FASHION (1) FELLINA BEAUTY (2) FEREENA (4) FINAQISTA (1) FORTUNE RESOURCES (3) FZ's HERBS (3) GAMAT eMAS (1) GIFFARINE (13) HARGA RUNTUH (1) HEIGHT UP (1) HOUSEHOLD (2) HPA (2) HR MARKETING (5) IPCD (1) IRICH (2) IZ (6) JAMU JELITA (1) JAMU RATU MALAYA (6) JERSLIN (2) JIMAT PETROL (1) K-WHITE38 (1) KOLAGEN (33) KONGSI MAKLUMAT (3) KOSMETIK (47) KULIT (126) LANGSING (54) MATA (1) MAVELLOUS (2) MEGAH PERAWAN (5) MINSYAM (3) MISTINE (1) MONOPOD (1) NAK SIHAT (50) NATASYA (1) NOVA (1) NURBEAUTYLINE (3) NURIZ (1) ORANG KAMPUNG (2) PANTIES (1) PAYUDA (15) PEMAKANAN SUNNAH (1) PENCUCI WANITA (10) PERAPIAN HARIAN (1) PERKASA (15) PERSADA (6) PINKISH (4) PINTAR (19) Power bank (2) PRODUK FIR (6) PRODUK THAI (45) PUTIH (1) RADIANCE SIGNATURE (1) RAMBUT (11) RAWATAN (1) RAWATAN ISLAM (9) RENOWN HERBAL (2) RESDUNG (5) SABUN (32) SARANG BURUNG (2) SCRUB (1) SECRETLEAF (6) SEDAPMALAM (58) SENDAYU TINGGI (15) SERI DEWI MALAM (1) SERI MAHKOTA DEWA (7) SERI WAJAH (2) SET BERSALIN (1) SHERB (2) SIREHEMAS (5) SMART HERBS (5) SNE (1) SPA SALT (1) TANAKA (1) TESTIMONI (9) TREENEA (1) TRISIXTY (1) TUALA WANITA (1) USHINE (2) V ASIA (13) VIDA BEAUTY (1) VITAMIN (2) WANGIAN (9) WHITE BEAUTY PERFECT (4) WONDER GLOW (2) ZMASHA (11) ZOFEA (1)

Followers

Saturday, October 30, 2010

TESTIMONI: CCPP



TESTIMONI

onie
Saya minum Cocoa Collagen Power Plus ni bagus la,saya kerap buang angin...kencing lawas..badan saya rasa segar.Nampak la perbezaannya.Sebelum ni tumit kaki saya pecah-pecah..betul kata kawan saya tu...lepas saya amalkan tumit kaki saya nampak bersih...xde lagi pecah-pecah tu..x menyesal saya minum cocoa ni.

Kak Nur:
Betul tu... kak nur rasa macam nak minum selalu jer...actually kak nur ni memang malas kalau bab2 nak bancuh air ni...tp sejak beli Cocoa Collagen ni kan...sehari sampai 2 kali minum...rajin la plak..memang sedap sangat...perubahan yang kak nur rasa...masa buat keje... badan x rasa letih..kulit pun rasa halus cam kulit baby jer...memang best la...ni tengah pantau la apa lagi perubahan seterusnya.

Hamba ALLAH:
Thank u, lepas minum Cocoa Collagen ni selama seminggu,saya dpat rasakan keinginan untuk melakukan hubungan intim dengan suami kembali membuak. Selepas melahirkan 3 orang anak di tambah dengan penat bekerja,keinginan untuk melakukan hubungan intim seolah hilang.Tapi selepas minum Cocoa Collagen dengan izin ALLAH, Alhamdulillah dapatlah saya menjalankan tanggungjawab yang penting ini. Thanks.

TESTIMONIAL (drink Cocoa Collagen 4 one week.)
-Breast macam besar & bulat...baju kebaya aku kat bahagian dada tu jadi ketat,laki aku pun terkejut.
-Muka glowing..x tau la ni perasaan sendiri ke???yang nyatanya aku x payah pakai beauty cream/collagen cream dan ramai member2 tegur perubahan aku..

Testimonial
akak....nak update lagi nih... JERAWAT? DAH HILANG!!!!!suke sangat... BEKAS JERAWAT?? DAH HILANG SKET2!!!tp kena sbr..ader sket lagi kat muke nih... TUMIT KAKI?? DAH LICIN WA CKP LUU...hehehe... best sgt la..x pyh nak kena sental ari2....YANG PALING BEST....!!!MUKE SAYER DAH OK....MCM MUDA JER RASA....( org asyik teka 20 jer...)hihi..padahal umur dah 24...wakakakaaa....

Nadia
Nadia says:" kak.. kita baru minum 5 hari. kira 5 paket la kan. pejal n bulatnya breast kita. nasib baik lum hantar tempah lg baju tunang. kalo tak dah tak muat tang dada nanti.tapi.. alaa.. atas dh best, punggung yg kempis ni lom jalan lagi. kalo dua2 naik baru cunn.. heheheh... "

Testimonial
Colagen ni mmg marbeles. mula2 mmg i pun sinis jer fikir murah camni ada kesan ke. tp memandangkan harga dia murah sgt i fikir try jer la.firstly, rasa dia mmg sedap. rasa koko campur kopi. i ingat dah 2-3 kotak baru nampak perubahan spt kebanyakan produk kolagen yg lain. tp mengejutkan hari pertama minum masa sahur, mata segar bugar. selalu lepas subuh sambung tido sampai kul 9. kali ni siap solat sunat fajar, mengaji lg tp steady jer x ngantuk. buang air pun lawas n puas. Dalam seminggu penggunaan pulak rata2 pengguna komen tumit kaki yg pecah2 jd pulih licin. ramai x perasan mulanya. lepas seminggu pulak.. hehehehe.. ni yg ramai pompuan suka dgr. kewanitaan kita jadi tambah rapat. ada sorang kakak ni komen kelakar lak. dia dah ala2 kering gitu . tp lepas seminggu minum cocoa collagen ni, dah ada mcm ada pelincir pulak . jd sexlife dia tambah boosting ler. tp baru dia sorang komen cenggitu. tak tau la pulak kat org lain .gitulah.. x sangka produk murah gini memberikan kesan yang menakjubkan.

Testimonial
malam td dpt tido 3 jam jer. mcm nk nangis jam bunyi kul 4:30am utk sahur . tp pikirkan anak2 kuatkan gak bangun memasak. i dah plan nk sambung tido terus lepas subuh n suh hubby jer tgk anak2 bersiap ke sekolah. abis makan minum cocoa collagen. tak sampai 5 minit terus mata segar bugar balik . instead of jumping on my bed, i terus mandi n kemas umah pagi2 buta tu. heran husband i sbb td beriya2 dok pesan ngan dia penuh dramatik betapa ngantuk n penatnya.

Testimonial
cocoa collagen ni masuk 4hari aku minum cocoa tu, first time aku tgk kotak cocoa tu pun aku dah jatuh hati..coz aku bayangkan aku dpat 1kotak yg ada 30paket...tapi tgk2 dapt 3ktk suspend gak aku ingatkan hang salah antar..mampus aku nak kena tambah duit lagi...tapi upanya 1kotak tu ada 10paket yer...ok aku nak bagi review aku kat hang selepas 4hari aku minum.. first time hirup pergh...sedap ler mengalahkan coffee beans la pulok...tapi mmg sedap hang...aku belasah ler sehari 2kali..lepas buka pose dan masa sahur...apa yg aku dapt rasa mmg badan aku tak letih mmg segar je sepanjang hari seperti yg hang ckp la....lepas tu yg magic nye aku tgk tumit kaki aku yg dulu pecah dan kasar macam org kerja buruh kasar tu alhamdulillah akhirnye bertangkup dan buleh ler dikatakan licin...tapi lum licin sepenuhnye..tapi aku puashati ler coz b4 this aku dah sapu krim macam2 krim..tak jalan juga..akhirnya mimpi aku menjadi kenyataan. hubby aku lak puji aku dia kata muka aku nampak pinkish dari biasa..aik biar betik.. hang pun camtu ke? aku mmg tak amik apa2 selain cocoa hang nie coz aku nak tgk dia nye kesan yg ckp cepat tu...lagi pulok aku minum 2paket sehari tu yg nampak cepat kot...lepas tu kan betul ler hang kata breast ada denyut-denyutan ler..tapi aku tak berani nak kompem ler sebab cocoa coz aku nak period nie sekali berdenyut sebab nak period malu je kat hang....hahahha...panjang lebar lak aku cerita..tapi aku mmg berterima kasih kat hang ler kenalkan cocoa nie..make sure aku nye stok utk tiap bulan ada tau..sampai je masa hang send kat aku...aku nak buat amalan tiap bulan..makna aku nye 2set ler yer sebulan..hahahaha org suh minum 1paket sehari aku lak belasah 2paket sehari..tak per janji murah,berkesan, cantik n selamat .Testimonial
So far baru 5 paket aku minum tapak kaki dah tak keras dah la.. aku mmg takde masalah tumit pecah cuma kasar"

shahida
Selepas mengamalkan selama 1 bulan parut dan jerawat semakin berkurangan. Kulit wajah saya semakin cantik. Bukan tu je tenaga saya semakin bertambah; saya x mudah lesu mcm dulu. Malam bersama suami menjadi lebih bermakna...hehe..

Saya minum cocoa colagen ni sbb nk gebukan kulit dan hilangkan parut jerawat di muka saya. Pada mulanya saya tak berapa yakin sgt keberkesanan cocoa colagen ni. Sbb dah mcm mcm sy cuba.. gimick je lebih. Tapi x nampak kesan. Lain pula cocoa ni. Sbb harganya berpatutan sy x kisah la mencubanya.

Thursday, October 28, 2010

NONI BLACK HAIR MAGIC


NONI BLACK HAIR MAGIC

1PEKET: RM12/20ML
1KOTAK: RM170/20PEKET
2KOTAK: RM250 (AUTO MEMBER)




BSY Black Hair Magic - dapat menghitamkan rambut anda pada bila2 masa dan dimana sahaja, juga memastikan anda kelihatan anggun dan berseri.

Bahan-Bahan Dan Keberkesanan:
1. Diperbuat daripada tumbuhan herba sebagai bahan kesihatan rambut. Intipati semulajadi tulen daripada Polygonum Multiflorum Thunb, ginseng dan sebagainya. Keberkesanannya terbukti sebanyak 6 kali lebih berkesan daripada shampu hitam rambut lain di pasaran.
2. Sungguh mudah digunakan, keberkesanan hitam dengan segera selepas penggunaan. Hanya perlu 7-10 minit untuk menghitamkan rambut secara semulajadi, bila-bila dan dimana saja. Ia memastikan kehitaman rambut anda dan terserlah dari akar ke bahagian akhir rambut.
3. Satu gabungan sempurna dengan ciri-ciri penghitaman rambut, seumpama vitamin rambut dan perapi. Kini anda boleh terus meninggalkan uban-uban yang menyusahkan.

Keputusan dapat dilihat dalam masa 7 min sahaja.

Digunakan sekali atau 2 kali sebulan




Buah mengkudu yang disebut sebagai noni oleh masyarakat barat atau nama saintifiknya morinda citrifolia diketahui begitu kaya dengan pelbagai ramuan ubatan hingga digelar sebagai ratu tumbuhan.

Kajian saintifik mengenai mengkudu atau noni telah dilakukan sejak 45 tahun lalu. Saintis pertama yang mengkaji tentang buah Noni ialah seorang ahli biokimia yang terkenal, Dr. Ralph Heinicke. Semasa Dr. Heinicke membuat kajian mengenai bromelain nanas di Hawaii, beliau mendapati nanas mengandungi proxeronine. Pada masa yang sama, beliau turut mendapati kandungan proxeronine dan proxeronase dalam buah Noni lebih tinggi daripada nanas. Maka, Dr. Heinicke telah merumuskan bahawa buah Noni ialah sumber terbaik pembentukan protein dalam badan manusia.

Proxeronine penting untuk mensintesis alkaloid xeronine. Xeronine ialah sejenis protein yang hanya dapat dihasilkan dalam usus manusia. Kekurangan xeronine boleh mengakibatkan pelbagai jenis penyakit. Proxeronine dan proxeronase akan berubah menjadi xeronine melalui tindakbalas biokimia dalam usus. Ini seterusnya boleh mengaktifkan fungsi enzim dalam badan manusia serta merangsang sistem pencernaan, sistem peredaran darah, sistem doktrin dan sistem pembiakan.

Dengan adanya xeronine, ia boleh mencegah pelbagai jenis penyakit seperti diarrhea, asma, diabetes, arthritis, migrain, masalah haid, batuk, sakit tekak, penyakit mulut dan gusi, merendahkan tekanan tinggi, mencegah pertumbuhan parasit dan kulat, merencatkan pertumbuhan sel-sel barah dan lain-lain penyakit lagi.

Xeronine juga menggalakkan pertumbuhan tisu dan mengaktifkan fungsi sel-sel badan. Oleh itu, xeronine turut memperlihatkan kesan yang terserlah untuk patah tulang, salah urat, seranggan serangga, barah, melecur dan terbakar serta menghalang proses penuaan.

Merawat penyakit kronik seperti penyakit barah atau kanser, penyakit jantung, strok, diabetes (jenis 1dan jenis 2), afrodiasiak, kegemukan, tekanan darah tinggi, rheumatism, sakit alergik, masalah pencernaan, masalah pernafasan, masalah tidur, gangguan fungsi otak, penyakit buah pinggang, ataupun tekanan.

Buah mengkudu juga dikatakan dapat merencat pertumbuhan sel-sel barah, mempunyai kesan analgesik (penahan sakit), antiseptik (membunuh kuman) dan menghalang pertumbuhan parasit serta kulat.

Di kalangan masyarakat kepulauan Hawaii, buah mengkudu dianggap sebagai buah ajaib kerana nilai perubatannya yang tinggi. Sebenarnya buah mengkudu atau noni (nama tempatan di Hawaii) telah tercatat dalam manuskrip purba sebagai salah satu bahan utama dalam ramuan perubatan sejak 2,000 tahun lalu.

Seluruh bahagian pokok mengkudu dikatakan mempunyai nilai perubatan yang tersendiri. Biji mengkudu dipercayai boleh digunakan sebagai julap. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. Daunnya dikatakan mujarab untuk merawat sakit kulit, mengurangkan sakit dan radang kulit. Sementara itu, pucuk mengkudu mempunyai bahan kimia yang amat berguna untuk menghalang proses penuaan.

Wednesday, October 27, 2010

PENCUCI SIREHEMAS


RM 19.00

WARISAN PUTERI (Pencuci Wanita)


Cucian untuk membersih, merawat, memelihara dan menyegarkan mahkota wanita. Ia bertindak menstabilkan pH wanita. Diformulasikan secara tradisional berasaskan astrigen ekstrak herba sireh dan diadun dgn manjakani, pati sari bunga dan antiseptik untuk menghalang keputihan, bakteria, fungus di samping menguatkan otot dan memperbaiki perjalanan edaran darah.

Memberi tempoh kesegaran yang panjang, keyakinan dan meyerlahkan keanggunan seorang wanita. Ia lebih pekat dgn haruman bunga segar formula asli dan ternyata memberi kesan hebat yang selama ini menjadi rahsia penjagaan kecantikan puteri di zaman silam. Agar lelaki lebih menghargai wanita.


Sireh ( Piper betel ) Sebagai Bahan Utama Boleh Membantu:

  1. Merawat keputihan dengan merencatkan perkembangan kulat Candica Albican penyebab keputihan
  2. Bertindak sebagai Antiseptik untuk mengubati gatal dan alergi pada kulit serta ruam.
  3. Melancarkan perjalanan haid dan penyubur kandungan.

Kandungan :

Piper Betel Leaf Extract, Distilled Deionised Water, Edta, Cetiol HE, Floral Fragrance, Ekstrak Quercus Infectoria, Vitamin E dan Distilled Water.

Cara Guna:
Gunakan 2 - 3 titik shj dan dicampurkan sedikit air.
Untuk kesan yg lebih baik, biarkan selama 10saat sebelum dibilas dgn air bersih.

JUS BIDADARI




HARGA PASARAN: RM77.00/375ML
HARGA TAWARAN: RM60.00 
BLM MSK POS


BIDADARI adalah minuman berfungsi mewah untuk kesihatan, kecantikan dan kebahagiaan hidup alam rumah tangga. Dikomposisikan dengan bahan-bahan semulajadi mewah yang telah lama dibuktikan keberkesanannya dalam kaedah rawatan di alam Melayu.


Keistimewaan Bidadari :-
Membantu masalah keputihan yang sering dihadapi oleh wanita remaja dan dewasa.
Membantu mengatasi masalah senggugut.
Membina rahim.
Mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin
Menyegarkan & menyempitkan otot faraj.
Meningkatkan nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada pasangan (suami) semasa perhubungan kelamin.
Menambah kolegen dalam badan.
Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
Menyegar, menegang dan mengindahkan payudara.
Membekalkan tenaga segera.
Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan. Oleh itu ia sangat baik dan seolah-olah ia dirumus khas untuk wanita lepas bersalin...

Mekanisme Bidadari
BINA DARI DALAM DIRI wanita untuk faedah wanita (isteri) dan suami. Bidadari yang kaya dengan protein, serat, karbohidrat dan vitamin A, B, C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina system rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri)

Cara Pengambilan BIDADARI

Kepada pengguna baru, sebelum ambil Bidadari, elok buat detox dulu guna inte cleanse.. pada yg baru lepas bersalin atau menyusukan baby, detox dengan Phyto Fiber.. cara detox? beli dulu dari saya na.. nanti saya consult... Phyto fiber bleh order dari kaklong... lepas detox tu baru mula amik Bidadari..
Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap khasiat yang terkandung dalam Bidadari pada tahap optimum. Kebanyakan mereka yang telah melakukan detox dan mengambil semula Bidadari, telah memberikan komen yang positif.

Minum Bidadari - 2 sudu pagi dan 2 sudu malam.
selepas 2 bulan, atau setelah masalah anda pulih sepenuhnya, minum Bidadari dengan sekali sehari bilah malam untuk mengekalkan sistem dalaman yang telah dibaikpulih oleh Bidadari sepanjang bulan awal pengambilannya
Sebaik-baiknya jangan minum apa-apa air selepas pengambilan Bidadari. Selepas sejam, boleh makan dan minum seperti biasa.
Waktu period, JANGAN minum bidadari. Boleh mula ambil semula selepas period kering atau hari ke 7.
Gunakan sudu plastik kerana Bidadari mengandungi madu.
Jangan simpan dalam peti sejuk, simpan pada suhu bilik je.
Cara pengambilan Bidadari yang betul amat penting untuk dapatkan kesan terbaik. Tips pengambilan akan diberikan kepada mereka yang membeli dari saya.
Amaran : Bidadari tidak boleh diambil oleh :-
1) Lelaki
2) Wanita mengandung
3) Semasa datang haid

TESTIMONI
Kaklong mula ambil Bidadari ni selepas melahirkan anak ke-4. Kira-kira setahun yg lalu. tujuannyer untuk pulihkan semula rahim selepas melahirkan.
Mula-mula rasa...mmg jatuh cinta..sedap. Kesannyer...tak nampak la sgt...cuma ada keluar kotoran mcm period tapi agak kehitaman. Kak Ekin kata Bidadari sedang bersihkan lebihan nifas dan darah2 kotor yg masih tersangkut kat dalam selama ni. Sebelum ambil Bidadari, kaklong dah detox dgn phyto fiber. Sbb tgh menyusu baby lagi.
Elok sebulan lepas amal Bidadari, pantang pun habis..Ehem..keh..keh..
Dipendekkan cerita...lepas bersama...suami bersuara..'Eh..tak mcm baru lepas pantang jer'. Hahaha...u all pandai-pandai ler fahamkan yer...And kaklong sendiri dapat rasa kesan 'ketat' tu. Kering tak kering...basah pun tak basah sgt...sedang2 jer..hehe..
Ok..Sekian ringkasannyer...Kaklong mmg rekemen la Bidadari ni pada isteri2 diluar sana. Tak kira la yg sedang berpantang atau tidak......Lebih2 lagi pada mereka yg 'kurang seronok' ketika bersama.
Cuba BIDADARI....Jadikan setiap malam adalah malam pertama anda..CeewaahhH.. ;P
Soalan yg biasa ditanya..dan jawapan:-

Soalan : Ibu yg sedang menyusukan anak boleh ke minum bidadari ni? takut susu keringla....

Jawapan : Bidadari ni boleh diambil seawal lepas bersalin.. takde masalah kalau nak ambik kalau menyusukan baby.. BIdadari ni tak panas, tak menjejaskan pengeluaran susu badan...

Soalan : Bidadari ni ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan ke tidak?

Jawapan : Pemakanan Kesihatan atau Minuman yg tidak dikelaskan dalam kategori ubatan tidak perlu kelulusan KKM. Tidak mengandungi dadah dan bukan UBAT.

NU-AGE

RM78 / 3mg X 15 sachet

Menyingkap Rahsia Kejelitaan Wanita Asia

Nu Age adalah makanan berfungsi yang menakjubkan untuk awet muda dan juga untuk membina kesihatan serta membantu merawat masalah/ penyakit. Berikut adalah di antara kesan awet muda yang boleh diperolehi dari penggunaan Nuage:-

* Mencegah Penuaan
* Menggebukan, menghaluskan, melicinkan, menegangkan, melembabkan dan menganjalkan kulit
* Mencerahkan lebam (bawah mata)
* Mengatasi masalah pori-pori terbuka
* Mengatasi masalah bibir mudah pecah
* Mengatasi masalah kuku mudah pecah
* Mengatasi masalah jeragat (hormon tidak stabil)
* Mengatasi masalah kutil (hormon tidak stabil)
* Mengatasi masalah kulit tangan & kaki pecah
* Membantu memecahkan Lemak badan
* Membantu masalah jerawat
* Mengawal/ membentuk bentuk badan
* Menghilangkan kedut (anti-kedut)

Berikut adalah di antara kesan kesihatan yang boleh didapati dari penggunaan Nuage.

* Membongkar toksin dalam tubuh
* Peningkatan daya ingatan
* Membantu proses penghadaman
* Memulihkan daya tidur
* Membantu merawat buasir
* Mengawal darah tinggi
* Mengatasi masalah senggugut
* Mengatasi masalah kencing tidak tus
* Meningkatkan Stamina
* Membantu/merawat masalah gastric
* Merawat masalah Migrain
* Membantu memulihkan luka (luar dan dalam tubuh)
* Merawat masalah jantung berlubang dan lemah jantung
* Merawat masalah Hepatitis A dan B
* Merawat kencing manis
* Merawat masalah kerap keguguran
* Merawat masalah kerap kena bisul
* Merawat masalah kurang nafsu seks
* Membersih dan membina kolon/usus
* Membina, membersih & melancarkan peredaran darah
* Mengatasi masalah haid tidak teratur
* Merawat masalah ulser
* Mengawal/ melambatkan proses Menopause
* Mengatasi masalah biSa-bisa tulang (betis)
* Merawat masalah berak berdarah
* Merawat masalah batu karang
* Meningkatkan system imunisasi tubuh

ADAKAH NUAGE MEMERLUKAN KELULUSAN DARIPADA KEMENTERIAN KESIHATAN?

Tidak, kerana Nuage adalah produk di bawah Bahagian Kawalan Mutu Makanan.

APAKAH KESAN TINDAKBALAS PEMULIHAN YANG AKAN DIALAMI OLEH PENGGUNA NUAGE ?

Kesan tindakbalas pemulihan (Healing Crisis) kemungkinan dialami oleh pengguna Nuage; seperti mengantuk, sedikit keletihan, pening-pening, sedikit menggigil dan sedikit rasa sakit-sakit di tempat tertentu (selalunya di organ yang pernah bermasalah dan sedang mengalami masalah), kepada sebilangan orang yang berdarah kotor (tidak buang air besar), kemungkinan jerawat terjadi selepas beberapa hari. Jika berlaku keadaan seperti di atas, diharapkan jangan panik. Ini bukan kesan sampingan. Ia adalah kesan tindakbalas positif bagi tempoh sementara waktu sahaja. Teruskan memakan Nuage dan minum air secukupnya.

BERAPA LAMAKAH ANDA PERLU MEMAKAN NUAGE DAN APAKAH KESANNYA TERHADAP TUBUH BADAN KITA ?

Anda akan memperoleh kesan dan perubahan utama secara berperingkat seperti berikut:-

Fasa Pengisian: Bagi tempoh beberapa minggu pertama.
Fasa Pembinaan dan Regenarasi:

Anda akan sedar perubahan yang ternyata akan meyakinkan orang lain Kedua fasa ini akan berubah bergantung kepada peringkat kekurangan/ masalah yang terdapat pada individu.

Pada kebiasaannya, anda akan dapat faedah (melalui kedua-dua fasa ini) di antara tempoh 3-4 bulan.

Bulan Pertama:

* Meningkat keupayaan kesan rawatan kosmetik atau perubatan.
* Permulaan perubahan kepada seri kulit
* Pemulihan daya tidur. Dapat mencapai tidur Rapid Eye Movement (REM)
* Peningkatan stamina dan pertambahan tenaga
* Pemulihan luka dan kecederaan luar dan dalam tubuh lebih cepat
* Peningkatan daya penghadaman
* Pengurang sengal/lenguh otot-otot

Bulan Kedua:

* permulaan seri kulit ? pertambahan kelembutan dan kelembapan
* pertambahan kekuatan dan kebolehan beriadah
* pertambahan fungsi tubuh iaitu tubuh akan berasa lebih ringan dan selesa
* pertambahan dan peningkatan yang terdapat pada bulan pertama

Bulan Ketiga:

* peningkatan daya ingatan dan pengukuhan daya focus mental
* menguatkan system imun (pertahanan badan)
* pengurangan tahap kolesterol darah
* kulit tapak kaki jika pecah atau terbelah akan hampir pulih
* pengurangan kesan kulit saggy di muka
* pengurangan lingkaran timbul lemak di sekeliling mata
* lemak badan semakin berkurangan/ penurunan berat badan
* peningkatan tenaga syahwat ? pertambahan keupayaan seks

Selepas melalui proses tempoh masa pengisian dan pembinaan, anda bolehlah memakan Nuage hanya selang sehari.

APAKAH PERBEZAAN NUAGE DENGAN PRODUK-PRODUK KECANTIKAN (PEMAKANAN) LAIN ?

* Formulasi Nuage bukan sahaja untuk kesan kecantikan dan awet muda tetapi juga sangat baik untuk membina dan membantu merawat penyakit
* Komponen-komponen Marin Nuage adalah murni dan segar. Ini dapat mengelakkan kesan alahan dan kesan kerumitan kedua
* Potensi rumusan Nuage adalah lebih berkuasa dari produk yang terkenal dan termahal di pasaran Malaysia
* Anda hanya perlu makan Nuage sekali sehari sahaja
* Nuage lebih cepat bertindak ? pengguna akan mula merasa kesan kebaikan dalam tempoh beberapa hari sahaja
* Nuage cepat berkesan kerana sifat mudah hadam bahan aktifnya
* Membantu supaya otot-otot jadi kurang lapisan lemak ? cepatkan sintesis protein dan lengahkan katabolisme protein (pecahan protein).

KENAPA NUAGE DI DALAM SACHET DAN TIDAK BERBENTUK PIL, KAPSUL, DLL?
Nuage adalah berbentuk kristal halus. Ia dibuat sedemikian rupa supaya Nuage mencapai penyerapan segera yang lebih cepat dan cekap.

ADAKAH NUAGE DIBUAT UNTUK KAUM WANITA SAHAJA ?
Tidak, ia adalah makanan berfungsi dibuat untuk kaum lelaki dan wanita serta kanak-kanak.

APABILA MEMAKAN NUAGE, BOLEHKAN SESEORANG MENGAMBIL MAKANAN TAMBAHAN, VITAMIN, UBAT-UBATAN HOSPITAL, ALOPATHY, UBAT TRADISIONAL, UBAT HOMEOPATI ATAU LAIN-LAIN UBAT ALTERNATIF ?
Nuage adalah makanan bermutu. Anda boleh mengambil sebarang ubat-ubatan, makanan tambahan atau vitamin bersama dengan Nuage. Malah, Nuage akan bertindak mengoptimumkan keberkesanan tindakbalas ubat-ubatan dan makanan lain yang dimakan.

ADAKAH NUAGE SESUAI UNTUK WANITA HAMIL ?
Kajian telah membuktikan bahawa wanita hamil hanya perlukan makanan biasa. Makanan tambahan dan juga ubatan biasa jika boleh dielak adalah lebih baik. Formulasi Nuage memungkinkan tubuh akan sedikit panas, di mana ianya tidak sesuai bagi sebahagian wanita hamil (terutama di awal kehamilan).

BOLEHKAH NUAGE DIMAKAN OLEH KANAK-KANAK ?
Boleh. Nuage adalah selamat untuk kanak-kanak. Untuk kecederaan, luka, asma, lelah dan anak yang selalu berpenyakit adalah sangat baik diberi Nuage. Orang dewasa dan juga kanak-kanak yang ada masalah jantung boleh diberi makan untuk mengatasi beberapa jenis kekurangan jantung. Untuk kanak-kanak, Cuma diberikan ? - ? sachet sehari. Jika susah makan, campurkan dengan jem atau jus dalam sudu kemudian minum secawan air.

NUAGE ADALAH MAKANAN YANG KAYA DENGAN SUMBER MARIN (LAUT), ADAKAH IANYA AKAN MENYEBABKAN ALAHAN ?
Daripada ujian dan maklumbalas adalah dianggap bahawa Nuage mungkin akan menyebabkan sedikit alahan kepada pengguna yang terlalu sensitive kepada makanan laut. Walaubagaimanapun, ramai pengguna yang mempunyai masalah alahan telah pulih setelah mengamalkan Nuage.

ADAKAH NUAGE LEBIH MAHAL JIKA DIBANDINGKAN DENGAN PRODUK LAIN DI PASARAN ?
Tidak. Ianya lebih berkhasiat dari jenama yang paling terkenal di pasaran antarabangsa. Hanya dengan satu sachet sehari anda akan mendapat khasiat untuk membina kecantikan dan kesihatan. Ianya amat menjimatkan.

ADAKAH AKAN BERLAKU KESAN SAMPINGAN SETELAH MEMAKAN NUAGE ?
Tidak. Penggunaan produk Nuage dan yang sejenis dengannya memungkinkan berlakunya ?aggreviation? atau kesan tindakbalas pemulihan sebagai sebahagian dari proses perawatan dan penyembuhan pada kes dan keadaan tertentu. Jika anda mengalami keadaan di mana penyakit lama muncul kembali atau yang sedang dialami menjadi lebih sakit sedikit, dan perubahan kepada fizikal tertentu, diharap jangan panik. Ianya merupakan kesan aggravasi (healing crisis) yang bersifat sementara waktu. Ianya berlaku adalah kerana segala jenis racun/ toksid dari badan dikeluarkan dan setiap kali Nuage bertindak keatas sesuatu penyakit juga akan memungkinkan akan berlaku beberapa kali kesan tindak balas pemulihan pada seseorang itu (bergantung kepada penyakit seseorang).

APAKAH KESAN TINDAKBALAS PEMULIHAN YANG AKAN DIALAMI OLEH PENGGUNA NUAGE ?
Kesan tindakbalas pemulihan (Healing Crisis) kemungkinan dialami oleh pengguna Nuage; seperti mengantuk, sedikit keletihan, pening-pening, sedikit menggigil dan sedikit rasa sakit-sakit di tempat tertentu (selalunya di organ yang pernah bermasalah dan sedang mengalami masalah), kepada sebilangan orang yang berdarah kotor (tidak buang air besar), kemungkinan jerawat terjadi selepas beberapa hari. Jika berlaku keadaan seperti di atas, diharapkan jangan panik. Ini bukan kesan sampingan. Ia adalah kesan tindakbalas positif bagi tempoh sementara waktu sahaja. Teruskan memakan Nuage dan minum air secukupnya.

BERAPA LAMAKAH TEMPOH MASA UNTUK ANDA RASAI KHASIAT NUAGE ?
Ada yang dapat merasai kesannya secepat 30 minit. Sebilangan lagi akan merasainya selepas 2-3 sachet.

NuAge



Testimonial Nu-Age

Testimoni 1
Masalah bermula selepas melahirkan anak pertama secara pembedahan 14 tahun yang lalu. Semenjak itu, masalah kesihatan semakin teruk tanpa disedari. Saya mula mengidap Insomia kerana asyik terjaga di waktu malam kerana menyusukan anak. Semakin lama, semakin sukar untuk tidur dengan nyenyak. Mudah sangat terjaga walau terdengar bunyi yang perlahan. Kesemua empat anak saya, saya menyusukan sendiri sehingga berumur 2 tahun lebih (kecuali yg sulung sehinnga 8 bulan shj). Semenjak mula mengambil nuage , perubahan agak begitu ketara. Selang 2 malam, saya sudah dapat tidur yang nyenyak. Saya dapat mencapai Rapid Eye Movement (REM).

Testimoni 2
Saya menjalani pembedahan caesarean sebanyak 3 kali. Yg sulung dibius sepenuhanya. Anak yang ke 3 dan ke 4 (2 tahun 5 bulan sekarang) adalah secara ‘Spinal' (bius separuh badan). Luka akibat pembedahan demi pembedahan, sudah pasti lambat atau susah untuk sembuh sepenuhnya. Sejak melahirkan anak yang pertama, saya mengalami masalah urat. Urat yang tegang dibeberapa bahagian badan, sengal, ngilu, sakit, bengkak dan lain-lain lagi. Spinal/bius 2 kali di tempat yang sama, mengakibatkan urat di bahagian antara tulang belakang dan tengah pinggang sentiasa bengkak dan sakit. Lebih menyeksakan apabila hampir pra PMS. Bidan ada mengatakan yang bengkak di situ akan sentiasa ada. Urat kaki sebelah kanan dari tulang sendi punggung hingga ke betis, sentiasa rasa seperti tegang dan sakit. Bila sudah mencangkung, susah untuk berdiri semula..pasti kaki kanan seperti lemah. Saya tidak boleh membongkok atau rukuk lebih dari 3 minit. Hampir setiap malam sebelum tidur, saya wajib menyapu minyak angin pada bahagian betis dan pinggang. Kadang-kala perkhidmatan anak-anak untuk memijak-mijak kaki saya sebelum tidur amat diperlukan.
Saya juga pernah mengurut dengan tukang urut lelaki (tanpa perlu membuka pakaian maupun tudung) yang mengatakan saya ini KEBAL, sebab saya boleh menanggung kesakitan urat yg tegang, keras, masuk angin danlain-lain sekian lama.
Alhamdulillah..tanpa disangka, hampir 90% masalah saya beransur hilang dengan pengambilan nuage. Tiada lagi rasa ngilu di bahagian bekas jahit dan sakit. Bengkak di bahagian spinal sudah hilang. Saya tidak perlu menyapu minyak angin selalu. Tak perlu lagi pantang makan sayur-sayur yang ‘sejuk'. Sekarang, sapu miyak wangilah pula. Suami pasti suka..

Testimoni 3
Oleh kerana masalah-masalah yang saya alami seperti yang telah saya nyatakan, membuat saya mudah marah, letih, lesu, rasa badan ni macam tak boleh ‘pakai' lagi. Macam dah ‘expired'. Saya rasa begitu tua sebelum usia. Hampir setiap bulan pergi mengurut dan tak lupa untuk makan jamu. Saya juga ada membeli dan memakai ‘slimming suit' yang tujuan utama pemaikaian adalah untuk memulihkan kesihatan badan. Memang dengan pemaikaian tersebut dapat membantu memulihkan kesihatan saya, tetapi hanya untuk sementara. Ianya perlu dibasuh dan dijaga rapi. Bila tidak memakai, tahap kesihatan akan kembali kepada asal. Sekarang, saya tak perlu lagi memakai ‘slimming suit' tersebut kerana apa yang ditawarkan, juga saya perolehi dengan pengambilan nuage, malah lebih baik lagi. Lebih berstamina dan bertenaga. Dapat menguruskan rumahtangga dengan lebih cekap lagi dan dapat bersenam untuk mencantikkan semula bentuk badan.

Testimoni 4
Kulit muka saya, warnanya tak serata. Saya sudah mencuba pelbagai produk yang menawarkan pelbagai keistimewaan, namun tidak banyak yang berubah. Di bahagian tulang pipi masih kelihatan jeragat dan agakkasar kulit muka saya. Nuage telah mengurangkan tompokan jeragat dan parut jerawat lebih mudah hilang(jerawat tumbuh 2 biji akibat healing crisis). Warna muka hampir sekata dan saya tak perlu memakai ‘foundation' untuk kulit wajah kelihatan licin dan rata. Bahagian bawah dagu juga kulitnya lebih lembut dan halus.

Testimoni5
Saya juga malu untuk memakai baju tanpa lengan di rumah kerana kulit di bahagian bawah lengan pecah-pecah akibat penahanan air yang berlaku (water retention). Lengan saya amat hodoh. Kelihatan seperti dikelar-kelar dan bahagian dalam kulit yang nipis ini pula, seperti telah mati. Dicubit, ditarik, sudah tidak rasa apa-apa. Contoh rupanya seperti Roti Perancis (French Loaf) di mana bahagian permukaan di kelar-kelar sebelum dibakar. Dan selepas dibakar, kelar-kelar tersebut akan kelihatan dengan lebih ketara dan berkedut-kedut/berlapis-lapis sedangkan kulit luar roti itu licin sahaja. Berbagai jenis gel atau krim telah saya cuba untuk disapu agar dapatmengurangkan keadaan kulit yang pecah dan menggelambir ini. Namun, Mungkin kerana kulit yang pecah-pecah inisudah ‘mati' maka susah untuk saya mengurangkan saiz lengan saya yang besar dan menggelambir.
Dengan pengambilan Nuage, saya tak sangka yang saya dapat merasakan deria sentuhan di kulit yang pecah-pecah. Apabila dicubit, saya sudah boleh merasa sakit. Saya rasa itu menunjukkan kulit ‘mati' saya dapat dipulihkan Kini kelar-kelar yang kelihatan hodoh, sudah semakin halus dan semakin rapat. Maka dengan bantuan Gel Multi-Active, saya dapat mengecilkan sedikit saiz lengan dan lebih pejal.

Testimoni 6
nak share satu cerita gembira yg hampir menitiskan air mata..... i baru 3 hari makan Nu Age tapi dah 2 minggu minum Bidadari , seminggu selepas minum perasaan tangan i ada " cease dah lama, sejak 3 tahun lalu, bengkak tu dah mengeras spt tulang, cuma tunggu masa nak buat "minor operation" kat SJMC. HAri ini amat terkejut..bonggol 'cease' ni dah lembik sgt dan tinggal sikit sahaja lagi. Rasanya dalam sehari dua sahaja dah baik. Alhamdulillah, jimat belanja & masa nak buat minor operation. Doktor & nurse dah bising sbb asyik melambatkan sahaja proses nak buang 'cease'ini. Berkat usaha mencuba DCL ini rupanya memang serasi, sebelum ni dah cuba berbagai cara & petua, tak pernah menjadi, malah 'cease' ini semakin keras saban hari. Seronok tengok tangan kanan ni dah seperti biasa, nampak cantik sikit tanpa bonggol tu. Juga sebelum ini tidak boleh memberus kain, mencuba lantai dgn berus, juga menulis dlm tempoh lama, tangan akan sakit & lenguh.

** NuAge mampu memulihkan masalah jantung berlubang dan resdung.

KOPI KEMBALI TERUNA +TRIBULUS + MADU


HARGA PASARAN: RM24.90/15SACHET
HARGA TAWARAN: RM22.00


Kopi Kembali Teruna + Tribulus + Madu

Tribulus adalah herba yang diimport dari india dan dikenali sebagai tonik asli untuk lelaki yang mempunyai masalah kritikal dari segi hubungan seks. tribulus dapat mengatasi masalah mati pucuk, kurang bertenaga dan menguatkan otot-otot di bahagian alat sulit lelaki. herba kembali teruna pula dapat mengatasi masalah kebas-kebas, sengal-sengal dan melancarkan peredaran darah dalam badan. campuran madu pula dapat membantu proses pencernaan dan membantu dalam mengimbangi metabolisme dan garam mineral dalam badan. antara khasiat lain ialah :
  • merangsang hubungan suami isteri
  • melancarkan tenaga kelelakian
  • merapatkan hubungan intim & melambatkan klimaks
  • menghilangkan kebas2 dan sengal-sengal sendi
  • menghilangkan sakit otot dan urat
  • merawat masalah resdung
  • melawaskan pembuangan najis
  • membuang angin
  • meningkatkan pengeluaran hormon
  • mencuci buah pinggang
  • membantu menyelesaikan masalah paru-paru berair
  • membantu masalah komplikasi hati dan jantung
  • baik untuk system kardiovascular
  • meningkatkan daya tahan otot
  • meningkatkan metabolisme badan
  • membantu masalah kencing manis, batu karang dan darah tinggi
  • melancarkan peredaran darah
  • membuang toksin dan racun dalam badan
  • membantu proses pencernaan
  • membantu masalah ghout


aturan minum: sehari 2 kali (pagi dan petang)

TERHANGAT DI PASARAN !!

Bahan Herba:

Kembali teruna, Tribulus, madu

Keistimewaan Herba:

  • Herba Kembali Teruna - Merawat masalah dalaman lelaki.
  • Tribulus - Dikenali sebagai tonik herba asli untuk pelbagai penyakit seperti komplikasi hati, jantung, darah tinggi, batu karang, ghout dan tenaga batin lelaki. Baik untuk kardiovaskular dan daya tahan otot. Ia diimport dari India.
  • Madu - Meningkatkan metabolisme badan, singkir toksid, bantu proses pencernaan, lancarkan peredaran darah, merawat kebas dan sengal.

Tuesday, October 26, 2010

EVENING PRIMROSE OIL 1000MG


EVENING PRIMROSE OIL 1000MG
50 SOFTGELS

HARGA PASARAN: RM48.00
HARGA KAMI: RM38.00 (Sehingga Stok Masih Ada)


Evening Primrose Oil (EPO) berkualiti untuk kesihatan dan kecantikan. Sejenis bunga liar berwarna kuning, digunakan sebagai bahan kesihatan sejak dulu lagi. EPO yang diperah daripada biji, kaya dengan Asid Gamma - Linolenik (GLA), sejenis asid lemak diperlukan kulit.

Antara khasiat minyak EPO:

  • Membantu mengawal atur kitaran haid.
  • Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS) - iritasi, sakit kepala, sakit payudara dan senggugut.
  • Mengurangkan simptom putus haid - panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj.
  • Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri - bermanfaat kepada kulit yang kering, berumur atau berminyak. Melegakan ekzema dan alergi kulit.
  • Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal.
  • Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah.

Monday, October 25, 2010

SRIKANDI

SRIKANDI (250ML)
RM49.00 (SM)
RM53.00 (SS)

Secara semulajadinya wanita akan mengalami kehilangan banyak tenaga serta perubahan keseimbangan hormon kerana kedatangan haid dan melahirkan anak. Bahkan sistem peranakan, kenikmatan hubungan suami isteri, peredaran haid dan juga kesegaran tubuh akan terjejas disebabkan oleh peningkatan usia dan kegagalan wanita menyelengara tubuh dengan zat serta makanan tambahan. Ini sebabnya kami di Sirehemas membangun dan mengeluarkan Srikandi. Srikandi berfungsi untuk membekal zat makanan yang diperlukan oleh sel tubuh yang tidak cukup diperolehi hanya dengan mengambil sumber makanan biasa. Srikandi adalah binaan phyto-nutrient pelbagai khasiat mineral, vitamin, enzim, antioksidan, ko-nutrient, immune factor, pengimbang hormone dan sumber tenaga yang amat penting kepada tubuh dari herba semulajdi terpilih dan terbaik di dunia. Ini menjadikan Srikandi adalah jamu modern dengan rumusan terbaik untuk diambil oleh setiap wanita.

Srikandi mengandungi 9 herba terbaik di dunia dan kolagen

Khasiat pati asli dan semulajadi dari 9 herba terbaik dunia dan kolagen untuk wanita, dirumus secara saintifik dan bioteknologi khusus sebagai minuman supplemen wanita yang tangkas dan cergas hebat bak srikandi.

Pati asli dan semulajadi… menyerlah keayuan diri dan keperibadian wanita sensasi

Badan lesu . Cepat penat . Hilang keghairahan . Payu dara kecil dan kendur . Keputihan . Masalah Peranakan . Sakit dan ngilu di sendi . Haid tidak teratur . Menopaus . Pre-menopaus . Obesiti . Kulit Kusam dan Kering . Angin . Tidur terganggu .

KHASIAT 9 HERBA TERBAIK DI DUNIA

  1. KURMA Phonex dactylifera

Asal : Timur Tengah

Kurma merupakan “Bread of Desert” selain rasanya manis dan tahan lama, juga mempunyai banyak khasiat dan menjadi makanan utama dan sunnah Baginda Rasulullah Sallallahu ‘Alaihi Wasallam.

Kajian Saintifik dan bukti dari nas Al-Quran serta hadith

BERITA HARIAN, SELASA, 20 FEBRUARI, 2001… Prof. Madya Asiah Zain, Pensyarah Sains Makanan, FSMB, UPM “Dari segi perubatan, amalan memakan kurma dapat mengelakan masalah jantung dan kencing manis kerana mengandungi zat galian seperti potasium, kalsium dan zat besi yang boleh menyihatkan sel darah merah”.

Buah kurma mampu memanaskan badan dan merangsang keshatan wanita hamil dan anak yang dikandung, memudahkan wanita bersalin dan memberi tenaga. Antara riwaat, hadith dan Nas Al Quran kelebihan kurma,

Saidina Ali r.a. meriwayatkan “Barangsiapa yang memakan 7 butir tamar setiap hari, ia akan membunuh semua kuman di dalam badannya”.

Maksud Hadis Rasulullah s.a.w. :

“Berilah makan buah kurma kepada isteri-isteri kamu yang hamil, kerana sekiranya wanita hamil itu memakan buah kurma, nescaya anak yang bakal dilahirkan itu menjadi anak yang penyabar, bersopan santun serta cerdas pemikirannya”.

2. Jintan Hitam Nigella Sativa



Asal : Mediterranean dan kawasan beriklim gurun

Banyak ahli perubatan moden membuat kajian saintifik dan mendapati ianya merupakan sejenis antibiotik semulajadi yang sangat cepat memberi kesan untuk merintang penyakit.

Menurut Ilmuan Islam dan Hadith pula ; “ Ibnu Sina didalam bukunya Canon or Medicine menyatakan HABBATUS SAUDA merangsang tenaga dan membantu pemulihan kepenatan dan semangat.

Ibnu Qayyim di dalam bukunya Medicine of the Prophet menyatakan HABBATUS SAUDA berupaya memulihkan penyakit seperti batuk, bronchitis, masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti jerawat, senggugut dan haid, menambah susu badan, menambah pengaliran air liur dan sebagainya.

Imam Bukhari meriwayatkan dari ‘Aisyah radhiyallahu ‘anha. bahwa ia pernah mendengar Nabi s.a.w bersababda yang artinya: “Sungguh dalam habbatus sauda’ itu terdapat penyembuh segala penyakit, kecuali as-sam.” Saya bertanya, “Apakah as-sam itu?” Beliau menjawab, “Kematian”

3. Sirih, Piper Betel



Asal : Negara Asean, India dan Bangladesh

Bahan aktif herba sirih banyak diperolehi dari daunnya dan dikelaskan sebagai bahan allylbenzene. Secara kajian saintifik yang mendalam ia terdiri dari chavibetol, chavicol, estragole, eugenol, methyl eugenol dan hydroxycatechol . Bahkan ia mengandungi banyak lagi komponen aktif perubatan yang sangat berguna kepada tubuh antaranya seperti p-cymene, terpinene, eucalyptol and carvacrol. Ia juga sumber antioksidan yang bagus dan antiseptic semulajadi. Khasiat dari komponen aktif diguna untuk perubatan Ayuverdic (India) dan perubatan tradisional di Asia Tenggara termasuk Malaysia seperti migraine, luka, bengkak, cacing, sakit kulit, kembung dan banyak lagi. Paling utama ia banyak diguna untuk merawat masalah wanita lepas bersalin, keputihan, peranakan dan pembersih femina.

4. Kwao Krua ; Pueraria mirifica Airy Shaw


Asal : Pendalaman Utara dan Tenggara Thailand dan Myanmar

Kwao Krua putih khusus diguna untuk wanita, mengandungi sumber hormon semulajadi phytoestrogen dan Kwao Krua Merah mengandungi aldosterone (lelaki). Merupakan herba telah lama diguna dalam perubatan tradisional di Thailand dan Asia Tenggara. Saintis menemui komponen aktif seperti Miroestrol, Deoxymiroestrol, Daidzein, Genistein, Stigmasterol, Coumestrol, Mirificoumestan, Kwakhurin,
Mirificine dan komponen aktif perubatan lain dalam herba ini. Banyak kajian saintifik yang mengakui bahawa phytoastrogen P. mirifica ini sangat berkesan untuk menjadi pengimbang hormone wanita terutamanya peredaran haid (menstruation cycles) dan melambatkan menopaus disamping menganjalkan dan meneggangkan payudara. Ia juga mempunyai sifat antikanser, meningkatkan keupayaan seks dan mampu menghitamkan rambut uban,

5. Mas Cotek Ficus Deltoidea.


Other Names:- Serapat, sempit-sempit, agoluran (Sabah)


Asal : Asean dan kawasan hutan hujan tropika

Mas Cotek tumbuh subur dan banyak di hutan hujan tropika di Malaysia. Diakui kerana ciri-ciri perubatannya membantu memulihkan organ peranakan dan rawatan kesuburan wanita. Kajian saintifik di MARDI dan Universiti Malaya menyatakan Mas Cotek mengandungi 5 komponen aktif yang amat diperlukan oleh tubuh manusia iaitu flavanoid, tannins, tritopnoids, proanthocyanins dan phenols. Komponen ini penting membantu meningkatkan memori. Mas Cotek turut membantu keberkesanan vitamin C dalam mengawal nitric oxide dan peredaran darah. Ia turut berupaya melindungi jantung dalam 3 cara iaitu mengelak pembekuan darah, mengawal LDL (cholesterol) oxygenation dan menggurangkan tekanan darah. Sangat popular diguna sebagai minuman tenaga untuk wanita lepas bersalin, memperbaiki peredaran darah dan untuk meningkatkan serta mengembalikan kegairahan hubungan suami isteri.

6. Serapat , Parameria laevigata (A.L. Juss.)


Asal : Asia Tenggara

Malaysia: Akar serapat puteh, akar gerip puteh, akar serau; kayu rapat

Akar Serapat ini tumbuh subur dan meliar di Hutan Hujan Tropika. Kajian saintifik di Intitusi penyelidikan dan Universiti tempatan mendapati akar Serapat ini kaya dengan bahan aktif seperti phytoastrogen, tannin dan antioksidan yang sangat diperlukan oleh wanita dewasa. Ia sering digunakan secara traditional dengan digabungkan bersama herba lain untuk ramuan jamu bagi membantu menguatkan otot rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan sistem kemutan wanita.

7. Kacip fatimah, Labisia pumila


Asal : Indonesia, Malaysia, Thailand dan Myanmar

Kacip Fatima telah diguna oleh ibu-ibu untuk dijadikan minuman bagi mengembalikan kekuatan peranakan selepas melahirkan anak. Ia membantu menguatkan uterus, otot abdominal dan mengimbangi hormone untuk kesuburan dan kenikmatan sensual. Aktiviti biologika phytoesrogen ini juga membantu membersih dan mengelak kesakitan waktu kedatangan haid selain menguatkan otot vagina wanita. Kajian makmal UTM dan Dongguk Univ, Korea membuktikan ia membantu meningkatkan penghasilan kolagen di tisu kulit dan kandungan anti-oksidant yang tinggi. Pengambilan yang kerap juga membantu meningkatkan metabolism dan membentuk otot abdominal yang lebih kuat dan menurunkan berat badan.


8. Manjakani, Quercus infectoria


Asal : Allepo, Syria dan Timur Tengah

Ia berasal dari kutil metamorfosis dedaun quercus infectoria yang mengandungi cynips gallaetinctoria. Telah diguna dalam perubatan Parsi semenjak 2725 SM antaranya untuk rawatan vaginal, sakit tekak, ulcer dan masalah kulit. Kajian saintifik mendapati ia kaya dengan tannin, vitamin A dan C, kalsium dan asid gallic, serat tinggi, protein dan karbohiderat. Ia juga mempunyai sifat anti-mikrobial, anti-oksidan, dan anti-radang. Disebabkan ciri-ciri perubatan ini, ia telah menjadi bahan utama dalam produk anti-penuaan dan anti kanser payudara dan servix (anti-oksidan), kawalan diabetes (gallic acid), menghalang bacteria, yis dan fungus (sifat astringent), menguatkan otot vagina (tannins) dan sistem pencernaan (fiber).

9. Kudzu, Pueraria lobata


Asal : Jepun dikenali sebagai Kudzu (クズ).

Kudzu atau P. Lobata berasal dari Negara Jepun dan telah diguna sebagai makanan untuk ternakan dan rawatan tanah di Missouri, USA pada awal tahun 90an. Kajian di Sekolah Perubatan Harvard mendapati ia sesuai diguna untuk merawat masalah ketagihan alcohol. Secara saintifik ia didapati amat kaya dengan isoflavones, daidzein ( anti-inflammatory dan agen antimicrobial). Daidzin adalah antileukimia. Ia juga sumber kepada isoflavone puerarin dan serotonin, GABA, dan glutamate yang diguna untuk merawat migraine, pening kepala, alahan dan cirit birit. Kajian lain mendapati ia amat penting untuk rawatan masalah wanita postmenopausal symptoms, seperti hypertension dan diabetes kelas II.

10. Kolagen

Sumber : Ikan Merah Laut Dalam

Kolagen merupakan struktur protein yang komplek untuk membekalkan bahan binaan utama pertumbuhan, pembaikan dan penyelenggaraan kulit, ligament, tulang, kuku serta rambut. Ia kaya dengan pati asid amino dan protein yang menyambungkan tisu. Ia juga 75% dari keseluruhan kulit kita dan amat penting untuk menentukan keanjalan, kelembutan dan bentuk kulit. Kekurangannya menyebabkan kulit berkedut dan kendur. Bermula pada usia 25-35 tahun dan ke atas, tubuh akan kehilangan kolagen pada kadar 1.5% setahun. Oleh itu pengambilan kolagen sebagai makanan tambahan amat perlu untuk membantu kulit menjadi lebih tegang, anjal dan segar. Ini menjadikan kulit kelihatan lebih muda dan sihat disamping tanda garis penuaan dan kedutan semakin berkurangan.



Create your own banner at mybannermaker.com!
Make your own banner at MyBannerMaker.com!